Mohammed Ben Sulayem este noul președinte FIA

Fostul campion de raliuri din Orientul Mijlociu, Mohammed Ben Sulayem este noul președinte al Federației Internaționale a Automobilului.

Mohammed Ben Sulayem a fost ales noul președinte al Fédération Internationale de l’Automobile (FIA)m urmându-i francezului Jean Todt.

Mohammed Ben Sulayem este urmașul lui Jean Todt

Noul președinte FIA are 60 de ani și a fost ales cu 61.6% din voturile adunării generale FIA, învingându-l pe britanicul Graham Stoker, cel care a fost vice-președinte FIA în mandatul lui Jean Todt. Ben Dulayem devine primul președinte FIA non-european. Este născut la Dubai și a fost de 14 ori campion la raliuri în Campionatul Orientului Mijlociu. Este președintele federației motorsport din Emiratele Arabe Unite din 2006.

În echipa sa se numără nume cu rezonanță ca Fabiana Ecclestone, soția fostului șef al Formulei 1, Bernie Ecclestone și Robert Reid (navigatorul fostului campion mondial la raliuri Richard Burns).

Fostul președinte Jean Todt a servit numărul maxim de trei mandate. Fostul șef al echipei Ferrari în Formula 1 a fost numărul 1 în FIA timp de 12 ani.

Via FIA

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top