Momentul adevărului – Tesla Model S și Porsche Taycan, față-n față

Porsche Taycan vs Tesla Model S

S-au duelat de la distanță. S-au bătut în recorduri. Dar a sosit momentul adevărului. Publicația germană Vox Automobili a pus față-n față cele două mașini electrice cu patru portiere, Tesla Model S P100D și Porsche Taycan Turbo S.

În montajul de aproape 40 de secunde, cele două sunt supuse unui test pentru a vedea care dintre ele schimbă direcția mai bine în situații de urgență. Suprafața de rulare este udă, iar viteza de deplasare este de 90 – 100 km/h. Ambele mașini sunt echipate cu anvelopele standard.

Imaginile arată cum Model S a supravirat și a ratat manevra la 90 km/h, în timp ce Taycan, deplasându-se cu 97 km/h, a reușit să treacă lejer printre jaloane.

Cele două au fost apoi aliniate la start pentru un drag race. Care a fost deznodământul, vedeți în clipul de mai jos:

Duelul vine după ce constructorul din Silicon Valley s-a lăudat că un prototip Tesla Model S, în versiune de top, a reușit să bată recordul lui Taycan Turbo, versiunea intermediară, pe Nurburgring. Faptul că nu este vorba despre o mașină în versiune de serie împiedică omologarea recordului. Porsche Taycan își păstrează astfel cel mai bun timp obținut de un model electric cu patru portiere.

Adaugati comentariu