Momentul zero – Autoritățile trebuie să ia măsuri pentru siguranța traficului

siguranța traficului

„Autoritățile trebuie să ia măsuri pentru siguranța traficului”, este somația lansată de Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile. Președintele FIA, Jean Todt, a fost invitatul special la conferința organizată de Automobile Club de France, care a avut loc la Paris. Todt a fost și Trimis Special al Secretarului General al ONU în probleme de siguranță rutieră.

Jean Todt s-a întâlnit, în capitala Franței, cu președintele OICA – Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile, Christian Peugeot. OICA este organizația din care face parte și APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile), cu drepturi depline.

Industria auto globală demarează cursa contra timp pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță rutieră la nivel mondial. OICA lansează un apel la autoritățile naționale, la nivel global, cerându-le să introduce cerințe minime de siguranță care să fie respectate de toate vehicuelel noi, pe piață în țările respective. Procedurile vor fi asistate, la cerere, de expertiza OICA, ce s-a angajat să convingă și să asiste statele interesate să implementeze în legislația națională aceste solicitări de siguranță.

Organizația fondată în 1919, OICA, trage un semnal de alarmă. Nu este suficientă echiparea automobilelor cu tehnologii de ultimă oră. Siguranța depinde și de accelerarea reînnoirii parcului auto, care are vârste medii avansate, mai ales în statele aflate în curs de dezvoltare. Astfel, la fel de importante ca echipamentele de siguranță sunt și infrastructura rutieră, și întreținerea parcului auto, comportamentul în trafic al conducătorilor auto și traficul.

Află cifrele de groază care definesc traficul la nivel global pe zero-accidente.ro >>>

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top