Montarea unei instalaţii GPL

Dacă v-aţi decis ca maşina dumneavoastră să funcţioneze în sistem dual, benzină-GPL (gaz petrol lichefiat), inevitabil, după ce aţi cumpărat kitul GPL, trebuie să găsiţi un service autorizat care să vă asigure şi să vă monteze instalaţia.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să facă această alegere, prezentăm în continuare activităţile importante pe care trebuie să le aveţi în vedere într-o astfel de situaţie. În conformitate cu reglementările RNTR-6, aprobate prin Ordinul Ministrului Transportului nr. 924/15.12.2000, autorizarea montării/ reviziilor/ reparaţiilor instalaţiilor GPL pe autovehicule se acordă de către Registrul Auto Român tutror atelierelor service care o solicită şi au capabilitatea tehnică de a presta această activitate (aparatura necesară şi personal calificat). 

Pentru montarea unui kit GPL pe un autoturism pe benzină există două alternative: fie importatorul de la care cumpăraţi instalaţia vă recomandă unul dintre service-urile agreate (în marea majoritate a cazurilor, în preţul de cumpărare a instalaţiei este introdusă şi contravaloarea montării acesteia, ceea ce vă scuteşte de multe bătăi de cap), fie dumneavoastră vă alegeţi service-ul. 

În cazul din urmă, puteţi să cercetaţi lista atelierelor autorizate pentru montare kit-ului GPL, pe fiecare judeţ sau sector în parte, prezentă pe site-ul oficial RAR: www.rarom.ro. În prezent, în aproape toate judeţele ţării şi în toate cele şase sectoare ale capitalei există ateliere autorizate să monteze instalaţii GPL. 

Adaugati comentariu