Montarea unei instalaţii GPL

Dacă v-aţi decis ca maşina dumneavoastră să funcţioneze în sistem dual, benzină-GPL (gaz petrol lichefiat), inevitabil, după ce aţi cumpărat kitul GPL, trebuie să găsiţi un service autorizat care să vă asigure şi să vă monteze instalaţia.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să facă această alegere, prezentăm în continuare activităţile importante pe care trebuie să le aveţi în vedere într-o astfel de situaţie. În conformitate cu reglementările RNTR-6, aprobate prin Ordinul Ministrului Transportului nr. 924/15.12.2000, autorizarea montării/ reviziilor/ reparaţiilor instalaţiilor GPL pe autovehicule se acordă de către Registrul Auto Român tutror atelierelor service care o solicită şi au capabilitatea tehnică de a presta această activitate (aparatura necesară şi personal calificat). 

Pentru montarea unui kit GPL pe un autoturism pe benzină există două alternative: fie importatorul de la care cumpăraţi instalaţia vă recomandă unul dintre service-urile agreate (în marea majoritate a cazurilor, în preţul de cumpărare a instalaţiei este introdusă şi contravaloarea montării acesteia, ceea ce vă scuteşte de multe bătăi de cap), fie dumneavoastră vă alegeţi service-ul. 

În cazul din urmă, puteţi să cercetaţi lista atelierelor autorizate pentru montare kit-ului GPL, pe fiecare judeţ sau sector în parte, prezentă pe site-ul oficial RAR: www.rarom.ro. În prezent, în aproape toate judeţele ţării şi în toate cele şase sectoare ale capitalei există ateliere autorizate să monteze instalaţii GPL. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top