Morgan Plus Four CX-T: model dedicat uzului off-road

Compania britanică Morgan a prezentat un model special numit Plus Four CX-T dedicat uzului off-road.

Morgan este compania britanică celebră pentru modelele sale retro. Deși lansează rar un model nou, Morgan a reușit să facă vâlvă astăzi prin lansarea unei versiuni off-road a modelului său Plus Four.

Morgan Plus Four CX-T este un tribut adus modelelor clasice ale companiei

Noul model poartă indicativul CX-T și a primit o serie de îmbunătățiri pentru a putea accesa drumuri dificile. Pentru dezvoltarea modelului Morgan Plus Four CX-T, britanicii au lucrat cu specialiștii de la Rally Raid UK, o companie specializată în pregătirea modelele off-road. Rally Raid UK a pregătiti 60 de automobile pentru 13 ediții Dakar. Toate mașinile pregătite de compania britanică au ajuns la finișul dificilei competiții Dakar.

Morgan Plus Four CX-T folosește suspensii EXE-TC și un set de jante și anvelope mai marei speciali alese pentru excursii în off-road. Garda la sol a fost mărită de la 120 mm la 230 mm. Mașina dispune acum de un set complet de protecții, iar caroseria este protejată de un roll-bar extern care poate fi folosit și pentru transportul de biciclete.

Morgan a modificat extensim partea din spate pentru a putea acomoda două roți de rezervă full-size și alte obiecte necesare ieșirilor în off-road. Modelul păstrează tracțiunea 4×2, dar adoptă un diferențial electronic BMW xDrive plus software-ul necesar și oferă trei moduri de condus: Road, All-Terrain și All-Terrain Extreme.

Doar opt exemplare ale modelului Morgan Plus Four CX-T vor fi produse, iar prețul pornește de la 170.000 lire sterline plus taxe.

Via Morgan Motor Company

Adaugati comentariu