Moscova – Catedrala Sfântul Vasile și Kremlinul, bijuteriile arhitecturale

Moscova

Capitala Rusiei, Moscova, este nu doar un punct important pe harta politică a lumii, ci și loc unic din punct de vedere arhitectural.

Catedrala Sfântului Vasile, Kremlinul, Turnul Ostankino și palatul cu același nume, Teatrul Balșoi sau Galeria Tretyakov sunt doar câteva din obiectivele turistice care trebuie neapărat vizitate. Trebuie doar să ai timp și să iei la pas cartierele pitorești ale orașului.

Catedrala Sfântul Vasile din Moscova

Catedrala Sfântul Vasile, situată în Piata Roșie din Moscova, este unul din simbolurile reprezentative nu doar ale orașului, ci și ale Rusiei. Stilul pur rusesc și culorile vii ce o îmbracă o fac unică în lumea creștină. Un loc plin de legendă, cu o istorie care se pierde în timp. Catedrala a fost ridicată între anii 1555-1561, după o campanie victorioasă a lui Ivan cel Groaznic împotriva tătarilor din Hanatul de Kazan. Numele vine de la un sfânt mistic foarte cunoscut, îngropat în interiorul clădirii (Vasilie Blajinoe). Inițial, catedrala a purtat numele de „krasnaya”, care înseamnă atât „roșu”, cât și  „frumos”, nume preluat ulterior de Piață. Catedrala este împărțită în nouă biserici de dimensiuni reduse, care sunt construite pe aceeași fundație. În apropierea ei se află Turnul Spasskaya al Kremlinului, o altă atracție turistică a Moscovei.

Adaugati comentariu