Motoarele diesel și cele pe benzină, la fel de nocive pentru climă

Decizie radicală: Danemarca vrea să interzică vânzarea maşinilor cu motoare termice din 2030

Politicienii germani critică mașinile diesel pentru emisiile de CO2. „Motoarele diesel, la fel de nocive pentru climă ca cele pe benzină”.

Mai mulți politicieni germani consideră că emisiile reduse de CO2 generate de autovehiculele diesel sunt văzute în mod greșit ca un plus. La final, media emisiilor aferente flotei de modele diesel ar fi aproape aceeași cu cea a motoarelor ce funcționează prin combustie.

Deși marii producători auto, inclusiv Mercedes, susțin că mașinile alimentate cu motorină sunt, de fapt, mai curate și ar emite cu aproximativ 15-20% mai puțin dioxid de carbon, potrivit Automotive News, ministrul german al transporturilor a declarat că autovehiculele diesel sunt la fel de dăunătoare în ceea ce privește emisiile de CO2 ca și cele pe benzină. Un consilier al Partidului Verzilor subliniază acest lucru și numește „mit” ideea că autovehiculele diesel contribuie mai puțin la schimbările climatice decât automobilele pe benzină.

Argumentul: Mașinile, de cele multe ori din segmente mai mari decât cele pe benzină, sunt echipate în general cu un motor diesel, ceea ce înseamnă că pe hârtie emit mai puțin CO2, însă nu și în termeni absoluți, fiind mai grele, mai puternice și, deci, mai gurmande/poluante. De exemplu, în Germania, anul trecut, media de emisii CO2 pentru parcul de mașini diesel a fost de 128 de grame de CO2 pe kilometru, față de 129 g / km pentru autovehiculele pe benzină.

Adaugati comentariu