Motoarele Renault încheie cu o nouă victorie sezonul 2011 al F1

Renault Sport F1 a terminat Campionatul Mondial de Formula 1 2011 așa cum l-a început, cu o victorie: Mark Webber, pilot Red Bull Racing, propulsat de motorul RS27, a obținut prima sa victorie din sezonul competițional 2011.

Este a 12-a victorie a sezonului pentru parteneriatul Red Bull Racing-Renault dintr-un total de 19 etape. Sebastian Vettel a terminat cursa pe poziție secundă, oferind cu această dublă un rezultat perfect pentru finalul de sezon.

Este pentru a 9-a oară când un motor Renault câstigă campionatul constructorilor în Formula 1 si pentru a 10-a oara când un pilot câstigă titlul de campion mondial F1 concurând pe un monopost propulsat de un motor Renault.

Vitaly Petrov (Lotus Renault GP) a adus încă un punct echipei, consolidând astfel locul 5 pentru LRGP în clasamentul constructorilor, în timp ce Bruno Senna a terminat pe poziția a 17-a. Team Lotus si-a atins obiectivul de a termina pe locul 10 în clasamentul constructorilor, Heikki Kovalainen si Jarno Trulli terminând cursa pe locul 16, respectiv 18.

În competiția 2011, motorul Renault RS27 a permis echipelor partenere RSF1, Red Bull Racing, Lotus Renault GP si Team Lotus să câstige un total de 12 victorii, 18 pole position si 723 puncte. Rémi Taffin, seful Renault Sport F1 track operations, a declarat :

„Anul acesta, Renault Sport F1 a trecut de la statutul de proprietar al unei echipe la cel de motorist, furnizând motoare pentru trei echipe față de doar două în 2010. Să asigurăm un nivel constant de performanță, fiabilitate si serviciu ireprosabil pe tot parcursul anului a reprezentat o provocare foarte importantă. De aceea suntem încântați de rezultatele de azi si de modul în care fiecare partener si-a atins obiectivele stabilite.

Red Bull Racing si-a propus maximizarea numărului de puncte obținute, Lotus Renault GP trebuia să se mențină în top 5 si să termine cu bine ținând cont de o a doua jumătate a sezonului dificilă, iar pentru Team Lotus să se claseze pe poziția a zecea, crucială în Campionatul Constructorilor .

Felicităm toate cele trei echipe si sperăm că vom avea o iarnă productivă. Urmează noi provocări. As vrea să transmit mulțumiri si echipei din Viry pentru contribuția adusă performanțelor echipelor noastre pe circuit. Suportul tehnic în timpul cursei este unul din principalele atuuri ale Renault Sport F1, iar rezultatele de anul acesta au demonstrat-o din nou. »

Adaugati comentariu