Motor nou, autonomie mai mare pentru Renault Zoe

Renault Zoe se laudă cu un nou motor şi un nou sistem de management electronic al bateriilor, rezultatul fiind o autonomie de 240 kilometri, cu 30 kilometri mai generoasă.

Intitulat R240, noul propulsor electric sincron consumă mai puţină energie, în condiţiile unor perfomanţe similare cu cele ale predecesorului său. Mai mult decât atât, noul motor este 100% Made by Renault. Dezvoltat în Franţa, la sediul Tehnocentre din Paris, acesta este produs la Cleon, tot în ţara natală, spre deosebire de vechiul motor Q210 ce provenea de la un furnizor din Spania.

Noul motor este, de asemenea, mai uşor şi cu până la 10% mai compact. Totul graţie montării unor module de comandă mai mici şi a implementării unui nou sistem de răcire cu aer.

Încărcătorul Chameleon a fost regândit pentru a fi cu 25% mai mic (reunind laolaltă siguranţele şi unitatea de comandă electronică) şi a oferi timpi de încărcare semnificativ mai mici. Acesta este mult mai eficient atunci când este conectat la surse de încărcare cu capacitatea cuprinsă între 3 şi 22kW, cu alte cuvinte peste 95% dintre cele existente în prezent la nivel european.

De la lansare, Zoe a fost comercializat în peste 25.000 unităţi la nivel european, fiind, astfel, cel mai vândut vehicul 100% electric de pe Bătrânul Continent.

Adaugati comentariu