Motor V8 alimentat cu hidrogen dezvoltat de Toyota și Yamaha

Compania japoneză Yamaha Motor a fost angajată de Toyota pentru dezvoltarea unui motor V8 de 5.0 litri alimentat cu hidrogen.

Yamaha Motor, în colaborare cu Toyota, au dezvoltat un motor V8 aspirat ce poate fi alimentat exclusiv cu hidrogen. Anunțul vine după ce Toyota, Mazda, Subaru și Kawasaki și-au unit eforturile pentru a găsi soluții noi și nepoluante în zona motoarelor cu combustie.

Motor Yamaha V8 alimentat cu hidrogen

Propulsorul pe care îl propune Yamaha și Toyota nu este unul nou, dar sistemul de combustie a fost complet modificat. Motorul de 5.0 litri aspirat este bazat pe propulsorul folosit de modelul Lexus RC F coupe, dar a primit modificări majore la nivelul injectoarelor, galeriei de admisie și a altor componente.

Yamaha spune că motorul alimentat cu hidrogen poate dezvolta 450 CP la 6800 rpm și 540 Nm la 3600 rpm. Puterea este mai mică față de motorul similar alimentat cu benzină care produce în mod normal 479 CP.

Toyota a mai experimentat în trecut cu un model GR Yaris al cărui motor a fost adaptat pentru a fi alimentat cu hidrogen, dar și cu un exemplar Toyota Corolla de competiție înscris în campionatul japonez de anduranță Super Taikyu care foloseșe tot un motor alimentat cu hidrogen.

Via Yamaha

Adaugati comentariu