My Name Is 77

Aston Martin șochează din nou audiența, prin lansarea pe piață a celui mai scump model al său, One77. La Salonul Auto de la Paris, Aston Martin ne-a prezentat doar o mică parte din proiectul One-77, restul fiind sub husa care acoperea macheta expusă.

Acest supercar excentric este un model foarte important pentru Aston Martin, fiind prima mașină construită după ce Dave Richards (boss-ul Prodrive) și partenerii săi au cumpărat marca de la Ford. Această mișcare poate fi decisivă pentru companie: fie îi va garanta viitorul, fie va duce la falimentul acesteia.

Vârful de lance denumit One-77 este construit cu scopul de a oferi clienților tot ce este mai bun în materie de tehnologie, siguranță și design. Așadar, este un model care trezește simțurile și care produce emoție indiferent de locul unde este zărit. One-77 păstrează linia Aston Martin tradițională, dar cu un nivel de rafinament nemaiîntâlnit la nicio marcă până acum. Toate detaliile, de la fantele înguste din spoilerul față, până la linia comună a stopurilor și difuzorul de aer spate, au fost concepute în așa fel încât să fie în armonie perfectă și să provoace la maxim simțul artistic al oricărui designer și al oricărui pasionat de mașini. Debutul oficial a avut loc la Concorso d’Eleganza Villa d’Este, pe malul lacului Como, în Italia. Un eveniment de tradiție, unde bunul gust este la el acasa și unde Aston Martin One-77 poate fi apreciat de cei mai critici specialiști în design auto din lume. Evident, mașina a primit premiul pentru cel mai bun design la secțiunea concept-car și prototipuri, fiind preferata votanților din 7 modele înscrise în concurs. Din punct de vedere al performanțelor, My Name Is 77, One-77 One-77 este o adevărată vitrină tehnologică. Propulsorul de 7.3 litri cu 12 cilindri dispuși în V este o evoluție a motorului de 6 litri din arsenalul lui Aston Martin. Puterea maximă este de peste 700 CP, iar performanțele sunt excelente datorită greutății de doar 1.500 kg. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3,7 secunde, în timp ce viteza maximă este de peste 320 km/h.2

Potrivit oficialilor Aston Martin, modelul One-77 va fi produs în doar 77 de exemplare, iar prețul este de peste 1 milion de euro. Reprezentanții Aston Martin au declarat ca mașina va putea fi personalizată până la cel mai mic detaliu. Aston Martin este una dintre cele mai vechi companii britanice de automobile, având sediul în Gaydon, Warwickshire, Anglia. Numele său provine din asocierea numelui unuia dintre fondatori, Lionel Martin, cu denumirea Aston Hill, un munte din Marea Britanie renumit pentru cățărări. Cunoscute în afara regatului mai ales pentru statutul de „mașinile lui James Bond”, automobilele Aston Martin au fost întotdeauna catalogate ca fiind sportive și luxoase. În 1994, compania Aston Martin a fost cumpărată de Ford și introdusă, alături de Jaguar, Land Rover și Volvo, în Premier Automotive Group. Rezultatele financiare slabe soldate cu pierderi masive au condus, în 2007, la vânzarea uzinelor către un grup de investitori, contra sumei de 479 milioane de lire sterline. Noii proprietari sunt Dave Richards, președintele companiei Prodrive, John Sinders, un împătimit colecționar de mașini Aston, precum și doi investitori kuweitieni.

Adaugati comentariu