Navele de croazieră, orașele plutitoare ale secolului XXI

Titanicul rămâne, chiar și la mai bine de un secol de la scufundarea sa, un miraj pentru constructorii de nave de croazieră care nu se dau în lături să-i calce pe urme.

În acest an, ar urma să fie inaugurată o astfel de navă ale cărei costuri sunt estimate la circa 500 milioane de dolari.
Nu este însă cea mai scumpă construcție de acest fel, în curs de realizare sunt și alte ‘’concepte plutitoare’’, care vor fi finalizate în următorii ani.
Să sperăm că acestea chiar vor fi duse la bun sfârșit, pentru că nu puține au fost proiectele grandioase care s-au pierdut pe drum din diferite motive, multe dintre ele fiind abandonate definitiv.

1 – Freedom Ship

Această construcție plutitoare, ale cărei dimensiuni sfidează orice norme în materie, ar fi trebuit să coste inițial modica sumă de 10 miliarde de dolari. În final, construcția navei a suferit diverse întârzieri, iar prețul a devenit dublu.
Nava se remarcă prin dimensiunile sale incredibile: 1,5 km lungime, 250 de metri lățime și 120 de metri înălțime. Ea dispune de o pistă proprie pentru decolarea avioanelor, un cazinou, apartamente, hotel, chiar și un spital. Pe scurt, vorbim de un adevărat oraș plutitor, care poate primi până la 70.000 de persoane.

Adaugati comentariu