Inginerii Nissan nu mai au ce demonstra în domeniul auto: produc tot ce ne poate trece prin cap, de la cea mai vândută mașină electrică a momentului, până la unul dintre cele mai eficiente și carismatice supercaruri din toate timpurile. Acum însă, ei pășesc pe alte meleaguri. 

…și lansează super drona Nissan, capabilă să țină pasul cu Nissan GT-R. Normal, pentru a putea urmări și filma una dintre cele mai rapide mașini de pe glob, drona este echipată cu cele mai noi tehnologii disponibile pe piață. Ea a fost realizată de la zero, fiind desenată special pentru a nu opune rezistență la înaintare, dotată cu un acumulator puternic, de 1400 mAh și realizată din materiale ultra-ușoare, care o ajută să cântărească doar 0,7 kg!

Toate cele de mai sus o transformă într-o vedetă incontestabilă a dronelor: accelerația 0-100 km/h durează doar 1,3 secunde, iar viteza maximă este de 185 km/h! Sigur, după un mic avantaj al dronei la start, supercarul recuperează rapid, însă diametrul de bracaj de numai 30 cm reface repede echilibrul forțelor. Asta în pofida vitezei maxime, de 315 km/h a supercarului de 1,75 tone.

Drona Nissan

Poate vă întrebați unde puteți întâlni drona Nissan. Avem și răspunsul: prima apariție publică este chiar zilele acestea, la Goodwood Festival of Speed. Sigur, umăr la umăr cu GT-R. În viitor, niponii o vor mai plimba prin lume, așa că sunt mari șanse s-o întâlnim și cu alte ocazii.