Nemții luptă împotriva blocajelor rutiere – transport public gratuit

Autobuz Germania transport public gratuit

Nemții s-au săturat de blocaje rutiere și de poluare! Guvernul german ia în considerare trecerea la transport public gratuit în orașe care suferă din cauza traficului rutier intens și a calității aerului.

Ideea a fost lansată de Ministrul Mediului Barbara Hendricks, de Ministrul Agriculturii Christian Schmidt și de șeful de cabinet al Angelei Merkel, Peter Altmaier, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului.

Germania se află sub lupa Uniunii Europene, care, în luna ianuarie, a amenințat cu reguli stricte în privința calității aerului și cu penalizări pentru membrii UE care încalcă reglementările referitoare la substanțe poluante.

Autorii scrisorii propun zone cu emisii zero, iar transportul public cu autobuze electrice ar urma să reducă numărul utilizatorilor de mașini personale. În zonele respective, în viziunea lor, ar avea acces doar mașini electrice. Pentru început, acest proiect-pilot va fi pus în aplicare în Bonn, Essen, Herrenberg, Reutlingen și Mannheim, înainte de a extinde planul în alte orașe afectate de poluare.

Au existat anterior planuri ale autorităților locale de a ieftini biletele pentru transportul public, dar șeful Consiliului Orașelor Germane, Helmut Dedy, se declară total surprins de propunerea care ar aduce o cheltuială uriașă pentru autorități. În Germania, transportul public este, în mare parte, sub tutela municipalității.

Adaugati comentariu