Neoficial: Nissan plănuiește un SUV electric mai mare decât Ariya

Nissan Ariya 2020

Nissan va crește gama de SUV-uri electrice prin adăugarea unui model mai mare față de proaspăt lansatul Ariya.

Conform unor prime informații neoficiale, Nissan se pregătește pentru lansarea unui nou SUV electric de dimenisuni mari. Acesta va întregi familia de modele electrice alături de SUV-ul compact Ariya, lansat de curând.

SUV-ul electric Nissan Ariya are 4,595 m lungime, 1,850 m lățime și 1,660 m înălțime fiind cu 20 cm mai lung, cu 4,4 cm mai lat și cu 7 cm mai înalt decât Nissan Qashqai, plasându-se astfel la limita superioară a segmentului SUV de clasă compactă.

Ariya va fi disponibil în Europa abia spre finaul anului viitor.

Nissan Ariya 2020

Câțiva reprezentanți ai mărcii japoneze au sugerat că Nissan vrea să aibă un SUV electric și în segmentul D al pieței, cererea fiind din ce în ce mai mare.

Platforma CMF-EV va fi utilizată și pentru alte modele. Segmentele C și D pentru SUV-uri vor crește cu 300% în următorii trei ani, spune Helen Perry, cea care conduce departamentul modelelor electrice pentru Europa din cadrul Nissan.

Nissan Ariya 2020

Nissan a spus că 50% din gama sa va fi complet electrificată până în 2023, dar oficialii companiei încă nu vor să divulge dacă un nou model electric va fi lansat până atunci.

Via Autocar

Adaugati comentariu