Nici șefii Lamborghini nu se așteptau la asta! Ce se întâmplă cu SUV-ul Urus?

Lamborghini Urus (1)

Exotic și, poate cel mai atipic Lamborghini construit vreodată, Urus se dovedește a fi ultra popular printre clienți. CEO-ul companiei italiene, Stefano Domenicali, susține că cel de-al doilea SUV din istoria companiei a întrecut orice așteptări.

Italienii au promis că vor construi aproximativ 1000 de unități anual, dar astfel, nu ar face față cererii. “Așteptam o reacție pozitivă a clienților, dar nu la nivelul la care o primim acum. Este o reacție fantastică”, spune Stefano Domenicali.

Ce este și mai important pentru constructorul de hypercar-uri este faptul că 70% dintre clienți sunt cumpărători noi, atrași tocmai de SUV-ul Urus, dispuși să bifeze opționale în valoare de peste 30.000 de euro pentru SUV-ul de aproape 200.000 de euro. Și, total neașteptat, mulți clienți sunt femei.

Lamborghini Urus (12)

TOTUL DESPRE URUS:

Lamborghini lansează primul

super SUV al lumii, Urus

Domenicali crede că Urus este mașina care va decide viitorul companiei Lamborghini. Fanii și clienții brand-ului sunt îngrijorați însă, că Urus va strica imaginea mărcii, dar șefii consideră că SUV-ul este construit exact așa cum trebuie, mai ales pentru că ascunde sub capotă un monstruos V8, care dezvoltă 650 de cai putere. Urus, care atinge o viteză maximă de 305 km/h, poate pătrunde în teritorii care, până acum, erau practic imposibile pentru hypercar-uri ca Aventador sau Huracan, cum ar fi Rusia și India, unde calitatea drumurilor lasă de dorit.

Lamborghini intenționează să construiască în total aproximativ 5.000 de mașini anul acesta, dar numărul va ajunge la 8.000 în 2019, arată estimările companiei. Pentru a nu elimina însă factorul exclusivist, italienii plănuiesc să se oprească aici.

Adaugati comentariu