Nissan Ariya a intrat la apă și costă 17.200 euro!

Nissan Sakura autoexpert.ro

Dacă-ți place Nissan Ariya și nu ți-l poți permite, am soluția! Te reorientezi spre fratele mai mic. Ariya a intrat la apă. E accesibil și se integrează perfect în circulația urbană. Există doar un impediment: nu este, încă, disponibil în Europa.

Trebuie să precizez de la început. Nu e nicio greșeală: mașina asta are un preț de pornire cu 3000 de euro mai mic decât al Daciei Spring! E drept, vorbim despre prețul în Japonia. E prețul de listă, fără ajutorul guvernamental.

Îl cheamă Nissan Sakura. Momentan este disponibil doar cu volan pe dreapta, fiind conceput, în principal, pentru piața din Japonia. De aceea, Nissan nu îl poate importa (încă) în Europa. Însă, din cauza restricțiilor draconice de pe continentul nostru, n-ar fi de mirare să-l vedem în curând în oferta Nissan.

Nissan Sakura - Ariya a intrat la apă - autoexpert.ro

Sakura înseamnă flori de cireș și, în cultura japoneză, simbolizează o nouă viață. Privindu-l, realizezi că, la Nissan, ieftin nu înseamnă low-cost. Atât la exterior, cât și în habitaclu, Sakura pare un Ariya intrat la apă. Inclusiv panoul vălurit al ecranelor s-a păstrat.

Și prețul micului Ariya a intrat la apă!

Versiunea standard, numită S, costă 2.333.100 yeni, echivalentul a 17.200 euro. Divaghez un pic și-mi imaginez că ar ajunge în România la acest preț. Astfel, după aplicarea discountului Rabla Plus, prețul ar ajunge la jumătate!

Nissan Sakura - Ariya a intrat la apă - autoexpert.ro

Minionul vine cu o baterie de 20 kWh, ce alimentează un motor electric de 64 CP și 195 Nm. Dată fiind greutatea de 1070 kg, mașina este creditată cu o autonomie WLTC de până la 180 km. Ca și Spring, are o viteză maximă de 130 km/h. Încărcarea la curent alternativ durează 8 ore. La prizele de curent continuu, de la aprinderea martorului de intrare pe rezerva de curent, până la 80%, bateria se încarcă în 40 min.

Nissan Sakura autoexpert.ro

Sakura este mai scurt decât Spring cu 34 cm, dar are un ampatament mai mare cu 7,2 cm! Astfel, spațiul interior este maximizat. Doar portbagajul suferă, măsurând 107 l.

via Nissan

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top