Nissan Ariya este Best Electric Car in România 2023

Best Electric Car 2023

A treia ediție a competiției Best Electric Car in Romania și-a desemnat câștigătorul. Nissan Ariya a obținut cel mai mare punctaj în urma votului celor 14 membri ai juriului. Foto: Bogdan Paraschiv

SUV-ul electric Nissan Ariya este Best Electric Car in România, ediția 2023. Modelul nipon a adunat 132 de puncte în urma voturilor, fiind urmat în clasament de BMW i7 cu 77 puncte și Volkswagen ID.Buzz cu 63 puncte.

Best Electric Car 2023

Clasament Best Electric Car in Romania 2023:

  1. Nissan Ariya, 132 puncte
  2. BMW i7, 77 p
  3. Volkswagen ID.Buzz, 63 p
  4. Kia Niro EV, 59 p
  5. Cupra Born, 58 p
  6. Audi Q8 e-tron, 44 p
  7. Toyota bZ4X, 15 p

Best Electric Car in Romania este o competiție care își propune să stabilească, anual, cea mai potrivită mașină electrică pentru piața din România. Viitorul industriei auto este cel al propulsiei electrice și există deja game întregi de modele EV în ofertele constructorilor auto, tot mai multe lansări având loc în fiecare an.

Best Electric Car 2023

În 2023, evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a trei zile pe traseul București – Iași și retur. Juriul a putut vizita și centrul de cercetare Vitesco din Iași, unul din locurile unde sunt dezvoltate sisteme și tehnologii prezente chiar pe mașinile electrice din competiție. A urmat apoi vizita la un centru Bosch Car Service (partener principal al Best Electric Car) aflat încă în amenajare, unde am aflat care sunt standardele de calitate ale rețelei Bosch și cum reușesc să le mențină alt de sus.

Best Electric Car 2023

Premierea a avut loc într-un cadru oficial, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în prezența reprezentanților media din București și din țară. Domnul Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a acordat premiul pentru Best Electric Car in Romania, reprezentaților mărcii Nissan în România.

Premiul de popularitate, acordat prin votul online al cititorilor pe siteul BestElectricCar.ro, a fost acordat modelului Volkswagen ID.Buzz, care a strâns 28,32% din preferințele publicului. Pe locul doi s-a situat modelul spaniol Cupra Born cu 19,19%, iar podiumul a fost completat de Nissan Ariya cu 18,75%.

Best Electric Car 2023

Titlurile de Best Electric Range și Best Electric Tech au fost acordate modelului BMW i7, în timp ce modelul Kia Niro EV a obținut titlul de Best Electric Consumption. Încă de la prima ediție, Best Electric Car in Romania a fost susținut de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care premiază cel mai bun oraș la nivelul infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice. Anul acesta, titlul a fost acordat orașului Galați.

În 2022, titlul de Best Electric Car in Romania fost acordat modelului Renault Megane e-Tech.

Powered by Arval România & Electrified Partner Vitesco Technologies
Partner principal Bosch Car Service
Parteneri – Allianz TiriacMega Mall BucureștiBoomerang, Lektri.co

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top