Nissan: Doar lansări de mașini electrice în Europa

Autonomia lui Nissan Leaf autoexpert.ro

Nissan Motor Co a anunțat că de acum toate modelele noi pe care le va lansa în Europa vor fi complet electrice. Până în 2030, toate mașinile comercializate pe continent vor fi 100% electrice.

Makoto Uchida, CEO al companiei japoneze Nissan Motor Co, a declarat că toate lansările pe care marca sa le va avea în Europa începând din toamna lui 2023 vor fi mașini complet electrice.

„Nu există cale de întoarcere acum. Nissan va face trecerea la full electric până în 2030 în Europa – credem că este lucrul potrivit de făcut pentru afacerea noastră, clienții noștri și pentru planetă”, a menționat CEO-ul Nissan.

La începutul lui 2023 Nissan a ridicat ținta de vânzări pentru mașini electrice mizând pe o creștere accelerată într-un segment dominat de nou veniți precum Tesla. Pentru a își susține ofensiva de vehicule electrice, firma niponă va lansa 19 noi modele de vehicule electrice până în 2030.

Anterior, oficialii Nissan anunțau că în anul fiscal 2026, care se încheie pe 31 martie 2027, 98% din vânzările mărcii în Europa vor fi electrificate, adică vehicule 100% electrice, sau hibride de toate tipurile (PHEV, HEV sau mHEV).

Noul obiectiv de a comercializa doar mașini electrice în Europa în 2030 aduce Nissan în concordanță cu strategia partenerului său de alianță, grupul francez Renault, care intenționează să transforme marca sa principală într-una complet electrică tot până în 2030.

Același an, 2030, este și ținta grupurilor Ford și Stellantis pentru comercializarea strict a mașinilor cu sisteme de propulsie electrice în Europa. Volvo în schimb, plănuiește să vândă doar vehicule electrice în 2030, dar la nivel global.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top