Nissan GT-R a fost retras din oferta europeană

Perfromantul model Nissan GT-R a fost retras din oferta europeană, din cauza noilor normative EU pentru zgomot.

Nissan a confirmat oficial că modelul GT-R își încheie cariera în Europa după 15 ani. Modelul a fost deja retras acum câteva luni de pe piața australiană, iar acum Nissan spune că din cauza noilor normative europene legate de zgomot ce au intrat în vigoare pe 1 iulie 2021, modelul GT-R va ieși din producția europeană și din Marea Britanie la finalul lunii martie 2022.

Final de drum pentru Nissan GT-R

Noile reguli au ca scop reducerea zgomotului pentru cei care locuiesc în apropierea drumurilor și vor fi înăsprite din nou în 2026, când limita de zgomot va fi de doar 68 dB, fapt ce va impacta zona mașinilor sport și de performanță.

Nissan nu a comunicat dacă are planuri să înlocuiască modelul GT-R cu o nouă generație. Modelul rămâne în oferta americană a constructorului. De asemena, este încă disponibil în Japonia. Actuala generație Nissan GT-R a fost lansată în 2007 și, în afara unor schimbări minore, este același automobil de acum 15 ani. GT-R folosete un motor V6 twin-turbo de 3.8 litri ce dezvoltă 570 CP sau 600 CP pentru versiunea Nismo.

Via Autocar

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top