Nissan IMx – conceptul electric și autonom care rulează 600 de kilometri între încărcări

Nissan-IMx-Concept- (1)

Nissan promitea săptămâna trecută că va aduce la Tokyo un concept inovator. Este Nissan IMx, un crossover propulsat de două motoare electrice, care dezvoltă o putere totală de 435 de cai putere și asigură o autonomie de 600 de kilometri.

Conceptul electric este construit pe platforma lui Nissan LEAF și preia elemente tehnice și de design de la modelul de serie, dar cu forme mai îndrăznețe. O grilă robustă, faruri înguste și alungite pe aripi către portierele care se deschid în sensuri opuse și plafonul vitrat îi aduc mașinii un design futurist.

Nissan-IMx-Concept-Tokyo-4

Bordul, realizat integral din lemn, în care sunt integrate ecrane OLED de mari dimensiuni, redă interacțiunea cu mediul înconjurător. Nissan susține că interiorul minimalist copiază spațiul interior logic divizat al caselor japoneze.

IMx vine cu sistemul ProPILOT într-o versiune nouă, capabilă să asigure rularea autonomă, moment în care volanul se retractează pentru a oferi un spațiu generos pentru ocupanți. Scaunele se pot înclina pe spate, pentru a le oferi acestora clipe de relaxare. Atunci când sistemul autonom este dezactivat, volanul revine în poziția inițială. Japonezii propun manevrabilitate precisă și un centru gravitational cât mai coborât.

Nissan-IMx-Concept-Tokyo-15

Conceptul Nissan cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare dintre cele două punți, vine cu 435 CP, un cuplu de 700 Nm și tracțiune integrală. Niponii nu oferă informații referitoare la capacitatea bateriei, dar promit o autonomie de 600 de kilometri între două încărcări.

Adaugati comentariu