Nissan Juke-R Nismo va fi lansat la Goodwood şi se zvoneşte că va avea 600 CP

Nissan Juke-R Nismo - Goodwood Festival of Speed 2015 -AutoExpert

Mai ţineţi minte momentul acela în care cei de la Nissan au considerat că Juke are nevoie de o versiune R şi de 545 CP? Nebunie curată, nu? Ei bine, japonezii au considerat că este nevoie de o continuare în această direcţie şi că primul crossover-supercar din istorie are nevoie de un frate şi mai nervos. El se va numi Juke-R Nismo şi-şi va face debutul la Goodwood Festival of Speed, pe 25 iunie. 

Deocamdată nu sunt decât speculaţii în ceea ce priveşte caracteristicile tehnice. Cei de la Nissan nu au făcut decât să confirme modelul şi nimic mai mult, atenţia lor fiind canalizată pe Cursa de 24 de Ore de la Le Mans. Zvonurile dau o putere maximă de 600 CP. E clar că Juke-R Nismo va apela la baza de organe Nismo şi va folosi tot ce găseşte mai bun acolo. Discuţiile despre puterea maximă au fost generate de faptul că Juke-R nismo ar putea prelua exact motorizarea lui GT-R Nismo, adică o unitate V6 de 3,8 litri, bi-turbo, care produce 600 CP şi care este cuplată unei transmisii cu dublu ambreiaj şi şase trepte.

Cu aşa un pedigree, nu e de mirare că Juke-R nismo va sprinta până la 100 km/h în mai puţin de 3 secunde şi că va depăşi viteza de 320 km/h. Iar la aşa performanţe dinamice se cerea şi un aspect pe măsură. Noul model va fi mai agresiv, după cum se poate observa şi din teaser-ul oficial dat de Nissan, iar accentele de culoare roşie vor plăti tribut moştenirii Nismo.

În ceea ce priveşte echiparea de ˝serie˝, să spunem că vom avea roll-cage cu omologare FIA, scaune sport de tip scoică, iar transmisia va fi prevăzută cu padele pe volan pentru schimbarea treptelor. În ceea ce priveşte preţul, dacă declinarea R costa în jur de 400.000 de lire sterline, odată adăugat tratamentul Nismo se pare că se va mai adăuga şi vreo 100.000 de lire sterline la costul de achiziţie. Cam mult pentru un crossover micuţ, nu? Ei bine, aşa au crezut mulţi şi la debutul lui Juke, că nu va fi de succes un vehicul atât de nebunatic şi iată că piaţa i-a contrazis. De ce nu ar putea exista şi nebuni care să se bată pentru un loc privilegiat pe lista de aşteptare a lui Juke-R Nismo?

 

Adaugati comentariu