Nissan LEAF e cea mai bine vândută mașină electrică în Europa

Nissan LEAF (4)

Noul Nissan LEAF este cea mai bine vândută mașină electrică în Europa în prima jumătate a anului. Peste 18.000 de unități au fost înmatriculate pe bătrânul continent între ianuarie și iunie.

Clienții europeni au plasat peste 37.000 de comenzi pentru noul LEAF din momentul lansării sale în octombrie 2017.

Cu bateria mai mare, de 40 kWh, LEAF se bucură de o autonomie de 270 de kilometri conform noului standard WLTP, care intră în vigoare la 1 septembrie.

Japoneza electrică a primit distincția “2018 World Green Car” la Salonul Auto de la New York și a trecut cu brio testele de siguranță Euro NCAP și Japan NCAP, obținând cinci stele. La bordul compactei cu emisii zero se regăsesc sisteme inovatoare ca Nissan ProPILOT, ProPILOT Park și e-Pedal. Până la această oră, 72% dintre clienții care au comandat un LEAF au bifat căsuța din dreptul sistemului de rulare semi-autonomă ProPILOT.

Nissan LEAF (1)

Nissan vinde câte un LEAF la fiecare 12 minute în Europa

Cererea mare pentru modelul japonez în prima șase luni ale anului îi confirmă statul de cea mai bine vândută mașină electrică din lume, cu peste 340.000 de unități din momentul lansării sale pe piață în 2010. Nissan a livrat recent exemplarul cu numărul 100.000 în Europa.

“Noul LEAF a transformat experiența la volan, cu tehnologii cum ar fi e-Pedal, capabilă să reducă nevoia de frânare cu până la 90%, arătându-le tot mai multor clienți beneficiile electromobilității oferite de Nissan”, explică directorul diviziei de mașini electrice de la Nissan Europa, Gareth Dunsmore.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top