Nissan Leaf Nismo RC- între vis și realitate

Nismo Leaf RC

Mașinile electrice sunt pe val. Însă cele cu adevărat performante nu sunt multe. Dimpotrivă: doar Tesla produce mașini electrice cu 4 uși, capabile să atingă suta în 2,7 secunde. Nissan ține să ne arate acum că până și o mașină domestică se poate transforma într-una rapidă: Nissan Leaf Nismo RC.

Cei mai mulți producători dezvoltă mașinile electrice de înaltă performanță de la 0. Nu și Nissan. Japonezii țin morțiș să ne demonstreze contrariul, dar le iese doar parțial. Boss-ul Nissan EV Europa, Gareth Dunsmore este foarte încrezător în performanțele dinamice ale unei posibile variante sportive de stradă.

”Provoc pe oricine-a urcat într-un Nissan Leaf și n-a condus o altă mașină electrică, să coboare din mașina noastră și să-mi spună că nu oferă senzații sportive. În momentul în care apeși pedala, cuplul disponibil instantaneu și accelerația constantă sunt incitante și se potrivesc perfect cu spiritul Nismo.”

 

Nissan Leaf Nismo RC

Hmm…da și nu, aș zice eu. Sau oricum, varianta sportivă nu cred că va fi bazată pe actuala generație Leaf, deși conceptul Nissan Leaf Nismo RC este cât se poate de real. Cred, mai degrabă, că Dunsmore pregătește terenul pentru un viitor autoturism electric complet nou, prefigurat de conceptul Nissan BladeGlider. Conceptul are două motoare a câte 130 kW, care produc împreună 707 Nm și pot accelera mașina până la 100 km/h în doar 5 secunde.

Totodată, japonezii se pregătesc pentru lansarea viitoarei generații Nissan Leaf, care va avea o autonomie de 550 km. Nu se cunosc încă detalii legate de performanțele sale dinamice, dar posibilitatea unei versiuni Nismo există, mai ales dacă ținem cont că modelul este prefigurat de futuristicul concept IDS.

Să avem răbdare până-n 2020, când Nissan consideră că vor exista suficiente motive pentru a lansa un model sport complet electric. Ghidându-mă după supercarurile cu motor termic pe care le produc, presimt că nu ne vor dezamăgi!

Nissan Leaf Nismo RC

 

 

Sursa: AutoBlog

Adaugati comentariu