Nissan Magnite Concept: SUV subcompact destinat pieței din India

Cel mai mic SUV din gama Nissan este anunțat de conceptul Magnite. Modelul de serie nu va veni, însă, în Europa, fiind destinat pieței din India.

Nissan a prezentat oficial conceptul Nissan Magnite, ce ulterior va deveni model de serie pe piața din India. Cel mai mic SUV Nissan va debuta în India în ianuarie 2021. SUV-ul de segment B ar fi trebuit inițial să poarte sigla Datsun, dar Nissan și-a schimbat planurile.

Conceptul anunță un model cu linii de design îndrăznețe, preluând o serie de elemente de la modelul Nissan Kicks. Nissan spune că modelul Magnite va fi spațios la interior și va fi echipat cu touchscreen de 8 inch, camere video 360 grade, cruise control, climatizare automată și altele.

Pe piața din India, modelul va folosi un motor aspirat de 1.0 litru cu trei cilindri ce dezvoltă 72 CP. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. A doua opțiune este motorul 1.0 turbo de 95 CP asociat cu o cutie manuală cu cinci trepte sau automată CVT.

Nissan a lansat de curând și primul său crossover electric numit Ariya construit pe o platformă complet nouă. Odată cu modelul electric a fost prezentat și noul logo al mărcii japoneze.

Nissan Ariya – primul SUV electric al mărcii japoneze

via Autocar India

Adaugati comentariu