Nissan Micra 1.2i 80 CP

După ce v-am prezentat de curând noua Micra în varianta cu transmisie CVT, vă oferim și impresiile lăsate de transmisia manuală.

  • Manevrabilitate urbana de invidiat
  • spatiu interior bine configurat
  • Calitatea interiorului se situeaza in media inferioara a segmentului
  • pretul de achizitie depaseste concurenta directa

Nissan Micra a ajuns odată cu noua generație (a patra) într-un punct în care încearcă să se detașeze cât mai mult de imaginea celei precedente. Mai bine zis, micuțul Nissan încearcă să adopte acum o atitudine rebelă, care să-l îndepărteze de percepția că este un automobil apreciat în special de sexul frumos. Reușește și nu prea!

Design-ul adoptat, mai puțin armonios decât în cazul modelului pe care îl înlocuiește, trădează originile asiatice mai mult decât alte modele colege de brand. Nu este nici de trimis la colțul clasei, dar nici nu e vreun monument de expresivitate.

La interior s-a încercat un joc al formelor, printr-o consolă centrală cu o arhitectură circulară. Abordarea este interesantă, dar nu este pusă în valoare de materiale care să fie la nivelul concurenților care impun ritmul în segment (Fiesta, Polo, Fabia). Un plus important este spațiul mărit pe care îl oferă pe banchetă. Patru pasageri cu înălțimi ce depășesc ușor 180 cm pot călători concomitent, fără motive ca vreunul să se plângă de confortul oferit.

Motorizarea de trei cilindri și 1,2 litri este o noutate de concepție Nissan. De fapt toată platforma pe care a fost construit modelul este complet nouă. Contrar așteptărilor, în cazul unui motor de acest tip, vibrațiile sunt mult reduse, fiind sesizabile doar la relanti. În schimb, agregatul se simte în largul lui când este ținut în ture, iar transmisia manuală îți permite să-i faci pe plac. Și ea ție, datorită etajării care pune foarte bine în valoare toți cei 80 de bidivii de sub capotă. Adaugă la asta greutatea de 945 de kg, un sistem de direcție ultra-asistat, suspensia foarte confortabilă și o vizibilitate exemplară și ai însumat calitățile „luptătorului“ urban modern.

Dacă am încerca portretul utilizatorului cel mai potrivit pentru noua Micra, probabil am constata că aceasta ar fi ideală ca primă mașină (mai ales pentru deplasările urbane), după ce-ți obții legal dreptul de a șofa. Cu atât mai mult dacă ești domnișoară. Acestea fiind zise, declarăm deschisă lista cu dorințe pentru majorat. Părinți, fiți pe fază!

Date tehnice: Nissan
Micra
Sasiu si caroserie
Motorizare 1.2i
Nr. usi/locuri 5/5
Masa proprie/totala [kg] 945/1425
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 3780/1665/1525
Ampatament
Volum portbagaj [l] 265 (1130)
Motor si transmisie
Tip motor 1.2i
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 1198
Sistem alimentare injectie multipunct
Putere max. [kW(CP)/rpm] 59(80)/6000
Cuplu max. [Nm/rpm] 110/4000
Cutie de viteze Manuala/5
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 170
0-100 km/h [s] 13.7
Consum urban/extra/mixt 6.1/4.3/5
Emisii CO2 [g/km] 115

Adaugati comentariu