Nissan prezintă Leaf Nismo Concept: Înaltă tensiune!

Nissan va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo conceptul Leaf Nismo, o previzualizare a unei variante sportive a noului model electric.

A doua generație a lui Nissan Leaf primește în mod total neașteptat tratamentul Nismo. Conceptul Leaf Nismo este însoțit de designul optic specific departamentului sportiv al Nissan. Nissan promite că barele de protecție și pragurile ce integrează acum extensii cu aspect dinamic (plus un difuzor de aer pentru bara spate) ajută Leaf Nismo să se lipească mai bine de asfalt, fără a reduce coeficientul aerodinamic al modelului.

Interiorul este negru și, în ton cu exteriorul, afișează accente roșii la nivelul cusăturilor tapițeriei și a decorațiunilor prezente pe planșa de bord, în zona gurilor de ventilație, respectiv pe volanul cu bază teșită.

Nu sunt anunțate schimbări tehnice importante. Cu toate acestea, Leaf Nismo oferă suspensii cu setări sport și anvelope performante, iar sistemul de management al motorului a fost rescris. Acest lucru ar trebui să crească performanțele, posibil în detrimentul autonomiei estimate la aproximativ 400 km. Un model destinat producției de serie nu este confirmat, dar se presupune că, în orice caz, piața natală, Japonia, s-ar putea bucura de o astfel de versiune Nismo.

Noua generație Nissan LEAF a văzut lumina zilei cu o tehnologie nouă, e-Pedal, care oprește mașina fără ca șoferul să fie nevoit să apese pedala de frână, și cu o autonomie de 378 de kilometri. Trenul de rulare denumit de companie e-powertrain asigură eficiență mai bună, cuplu mai bun și putere mai mare pentru performanțe dinamice superioare. Acesta include bateria litiu-ion de ultimă generație de 40 kWh și dezvoltă o putere de 110 kW și un cuplu de 320 Nm. Până la finele lui 2018, constructorul japonez va oferi și o baterie cu o capacitate mai mare (60 kWh) și, evident, o autonomie mai mare. CITEȘTE MAI MULT AICI

nissan-leaf-nismo (2)

Adaugati comentariu