Nissan recunoaște că a falsificat rezultatele testelor de emisii

Nissan emisii

Nissan a recunoscut că a falsificat rezultatele testelor de emisii ale vehiculelor construite în Japonia. Constructorul nipon a anunțat într-un comunicat că a descoperit nereguli în urma unei inspecții în septembrie 2017 și a demarat o anchetă.

Mediile de testare utilizate pentru analizarea emisiilor și consumului la cele mai multe dintre uzinele Nissan din Japonia nu au fost în conformitate cu cerințele, iar inspecțiile anterioare au avut la bază măsurători mincinoase. Nouăsprezece modele au fost astfel afectate. Datele au fost transmise deja către Ministerul Transporturilor din Japonia.

“O investigație completă a acestor fapte și a cauzelor este acum în desfășurare”, anunță Nissan, care a angajat deja o casă de avocatură pentru a derula invetigația și pentru a implementa măsurile necesare bazate pe rezultatele obținute.

Este a doua oară în ultimul an când Nissan anunță nereguli cu privire la mașinile sale. În octombrie 2017, producătorul auto a demarat o rechemare în service a 1,2 milioane de vehicule, pentur a remedia problemele survenite și a luat atunci decizia întreruperii activității la uzinele de pe teritoriul Japoniei, care construiesc mașini pentru piața locală. Compania insistă că, în ciuda testelor falsificate, niciunul dintre modelele în cauză nu încalcă standardele de calitate, de consum și de emisii.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top