Nissan reinventează modelul Pathfinder

Prezentat sub formă de concept în cadrul Salonului Auto de la Detroit, noul Pathfinder marchează o schimbare oarecum abruptă de atitudine pentru SUV-ul full-size produs de Nissan.

Nici nu trebuie sa privesti cu prea multa atentie pozele acestui concept pentru a realiza ca vechile forme angulare ale lui Pathfinder sunt pe cale de disparitie. Pe de o parte motivele sunt de ordinul eficientei aerodinamice, dar directia principala pare a fi de imblanzire si de orientare a lui Pathfinder spre o clientela ceva mai constienta vis-a-vis de imagine.

Citeste testul cu Nissan Pathfinder 2.5 dCi
Aceeasi atitudine este evidenta si in cazul interiorul ce va folosi materiale de o calitate mai buna precum si cele mai noi sisteme de siguranta si infotainment. Primele poze cu interiorul conceptului arata o influenta evidenta din partea brandului de lux Infiniti atat in zona volanului cat si a comenzilor audio/navigatie/climatizare. 

Ca si actuala generatie Pathfinder exista posibilitatea de a transporta sapte pasageri adulti cu precizarea ca noul model va sta mai bine la capitolul versatilitate. Cat despre motorizarile disponibile, europenii se pot astepta la noul V6 dCi (3.0 l/231 CP) lansat recent de Nissan cuplat foarte probabil in standard unei transmisii automate. Din declaratiile inginerilor Nissan capacitatile de trecere in teren greu vor fi peste media segmentului.

Noul Pathfinder este anuntat pentru a doua jumatate a anului 2012 si sunt sanse foarte mari sa pastreze o mare parte din liniile acestui concept.

Adaugati comentariu