Nissan renunță la diesel, Renault va face la fel

Nissan Qashqai

Nissan ține pasul cu cererea, iar clienții din lumea întreagă au început să prefere motoarele pe benzină și propulsiile alternative. Orașele europene au recurs la măsuri drastice care culminează cu interzicerea acccesului și circulației mașinilor cu motoare diesel care nu se aliniază celor mai noi norme de poluare, în anii care urmează. Astfel, japonezii iau o măsură radicală: renunță la diesel.

Nissan nu va mai comercializa mașini cu motorizări diesel în Japonia, iar în curând, nici în Europa. Mai mult, constructorul japonez va pune capăt dezvoltării și producției motoarelor diesel în doar câțiva ani, pentru a-și canaliza resursele în direcția electrificării.

Singurele modele care vor păstra motoarele pe motorină vor fi vehiculele comerciale, pe listă regăsindu-se pick-up-ul Navara, dar unitățile nu vor mai fi produse de Nissan, ci de companii partenere. Și nu aliatul Renault va fi cel care le va produce, pentru că Renault intenționează să le calce pe urme niponilor, renunțând să mai construiască motoare diesel.

Decizia i-ar putea afecta serios pe partenerii celor de la Renault-Nissan. Mercedes-Benz folosește o versiune modificată a unității de 1.5 litri dCi la modelele sale compacte. Și Dacia va fi nevoită să urmeze tendințele și să renunțe la diesel. Pe piața internațională, în contul brand-ului românesc, se vehiculează deja planuri referitoare la modele Dacia electrice.

Adaugati comentariu