Nissan și Honda evaluează un parteneriat privind software-ul și infrastructura de încărcare

nissan leaf

Nissan și Honda iau în considerare un parteneriat strategic pentru standardizarea software-ului auto și colaborarea în domeniul infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice, potrivit ziarului Nikkei. Această potențială alianță vizează reducerea costurilor și consolidarea pozițiilor lor pe piața globală în creștere a vehiculelor electrice.

 

În martie, cei doi producători auto au anunțat discuții cu privire la parteneriate în domeniul componentelor vehiculelor electrice pentru a-și crește cota de piață. Se pare că al doilea și al treilea mare producător auto din Japonia caută să dezvolte un sistem de operare comun pentru vehiculele lor, ceea ce ar putea reduce semnificativ cheltuielile.

De asemenea, Nikkei a raportat că Nissan și Honda ar putea colabora pentru a îmbunătăți infrastructura de încărcare, sporindu-și și mai mult competitivitatea în sectorul vehiculelor electrice. Se crede că cele două companii iau în considerare cooperarea în șase domenii ca parte a acestui potențial parteneriat.

Directorul general al Nissan, Makoto Uchida, a declarat în martie că ambele companii sunt deschise colaborării în orice regiune, inclusiv în Japonia și în străinătate. Deși Nissan și Honda nu au comentat oficial raportul Nikkei, reprezentanții ambelor companii au confirmat că explorează diverse oportunități de colaborare.

Nissan, cunoscută pentru lansarea modelului electric Leaf în 2010 și Honda se confruntă cu o concurență tot mai mare din partea Tesla și a producătorilor auto din China și Coreea de Sud. Ambele companii s-au confruntat cu dificultăți pe piața chineză, unde consumatorii se orientează către vehicule electrice accesibile și cu caracteristici mai avansate de la mărci precum BYD.

Nissan a vândut peste 50.000 de mașini electrice la nivel global în primele cinci luni ale acestui an, reprezentând 3,5% din vânzările sale totale de 1,4 milioane de vehicule. Honda a vândut 3.190 de vehicule electrice în primul trimestru al anului 2024, reprezentând doar 0,3% din vânzările sale de aproape 1 milion de vehicule în acea perioadă.

Acest potențial parteneriat ar putea fi un pas crucial pentru ambii producători auto, pe măsură ce se aventurează în mediul într-o continuă evoluție rapidă a vehiculelor electrice și se străduiesc să își sporească competitivitatea prin soluții rentabile și inovatoare.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Top 4 beneficii ale uleiului de motor 5W40

Uleiul de motor 5W40 este unul dintre cele mai populare și utilizate tipuri de uleiuri pentru motoare datorită versatilității și performanțelor sale

Scroll to Top