Nissan Z: coupe sportiv cu design retro și 405 CP

Nissan Z autoexpert.ro

Noul coupe sportiv Nissan Z a debutat pe piața americană cu un design cu tușe retro și un motor V6 de 3.0 litri și 405 CP.

Nissan continuă tradiția coupe-urilor sportive ce poartă litera Z prin lansarea celei de-a șaptea generații. Modelul este disponibil pentru început în Statele Unite ale Americii și este incert dacă noul coupe va fi comercializat și în Europa.

Pe piața din Japonia modelul va purta numele Fairlady Z

Anunțat de conceptul Z Proto de anul trecut, noul Nissan Z devine un rival direct pentru Toyota Supra. Este a șaptea generație de coupe sportiv ce poartă indicativul Z, înlocuind modelul 370Z. Noul model renunță la motorul V6 de 3.7 litri în favoara unui motor V6 twin turbo de 3.0 litri, preluat de la modelul Infiniti Q60 Coupe. Noul motor oferă 405 CP și 475 Nm de la 5.600 rpm.

Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte, sau opțional de una automată cu nouă trepte. Ambele variante oferă sistem launch control. Cutia manuală este oferită împreună cu ax cardanic din material compozit și sistem de sincronizarea a turației la retrogradare.

Noul Nissan Z oferă o caroserie mai rigidă față de cea folosită de 370Z. Sistemul de asistare a direcției este complet nou, iar modelul are acum anvelope mai late pe puntea față pentru a îmbunătăți performanțele în viraje.

Designul exterior are note retro inspirate de modelul Fairlady 240ZG din 1970. Farurile și stopurile folosesc tehnlogia LED, iar la interior Nissan a ales un mix între digital și analog. Există un display tactil central de 8 inch, dar și indicatoare de bord analogice amplasat pe consola centrală. În fața celui de la volan există un ecran customizabil de 12.3 inch.

Via Nissan

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top