Noi dotări pentru Land Rover Discovery Sport

2017 Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport primește un update consistent de tehnologie. După ce Ford a prezentat noua gamă de motoare diesel EcoBlue, care l-ar putea echipa în viitorul apropiat, modelul aduce un sistem infotainment revizuit și o ediție specială.

Britanicii îl prezintă drept ”mașina care nu uită niciodată”, datorită unui sistem de asistență unic în industria auto. Să ne imaginăm un scenariu tipic, des întâlnit printre noi: în graba de a ajunge la timp la serviciu, uităm să ne luăm de-acasă servieta. Sau telefonul, sau poșeta, sau cheile de la birou. Discovery Sport ne anunță respectuos că suntem căscați, scutindu-ne de neplăcerile ulterioare.

Cum face asta? Printr-o aplicație numită Tile, care utilizează mici dispozitive bluetooth atașabile la obiectele importante. Acestea comunică cu sistemul de infotainment al mașinii, alertând șoferul de fiecare dată când uită un obiect important. Astfel, aplicația promite să ne redea cele 15 minute pe care le pierdem zilnic, în medie, pentru a ne căuta obiectele pierdute. Mai mult, obiectele pierdute prin mașină emit sunete de până la 90 db pentru a fi ușor detectate. Tot ce are șoferul de făcut este să atingă iconița asociată obiectului și să lase sistemul să-și facă treaba. Un număr infinit de emițătoare poate fi asociat cu sistemul propus de  Land Rover în colaborare cu Tile.

O altă noutate în gama Discovery Sport este apariția variantei ”Black Limited Edition”. Aceasta are la bază pachetul Black Design, căruia îi adaugă un calandru față Dynamic, embleme negre Sport și privacy glass. Pentru a amplifica contrastul, cele 3 culori disponibile pentru caroserie sunt argintiu, alb și gri.

”Clienții noștri își doresc ca mașinile lor să iasă în evidență, de aceea se așteaptă la un nivel vast de personalizare. Ultimele modificări ale modelului Discovery Sport le oferă ceea ce își doresc, într-o manieră premium. Noile finisaje lucioase, și pachetul Graphite creează un aspect unic, în timp ce ediția Sport Black îi amplifică designul puternic și plin de încredere”, declară Gerry McGovern, designer șef la Land Rover.

La interior, noul display de 10.2 inci al sistemului InControl Touch Pro afișează meniuri intuitive, tipice smartphone-urilor. El poate fi controlat prin mișcări de glisare și ”ciupire”, exact ca și tabletele. Ecranul sensibil la atingere nu mai necesită prezența butoanelor fizice, ca până acum, iar rezoluția este mai mare decât cea a displayului vechi, de 8 inci. Sistemul este foarte prompt și oferă o capacitate mare de stocare, grație SSD-ului de 60 GB și a utilizării pentru prima dată într-o mașină a procesorului Intel Quad-Core.

Noi sisteme de asistență sunt instalate în Discovery Sport. Un exemplu este noua aplicație Driver Condition Monitor, care verifică starea de oboseală a șoferului și-l avertizează pe acesta, vizual și sonor, când e cazul să ia o pauză. Apoi, sistemul Intelligent Speed Limiter, care detectează limitările de viteză de pe semnele de criculație și cere acordul șoferului pentru a reduce viteza în consecință. În final, Lane Keep Assist monitorizează marcajele dintre benzile de rulare și aplică mișcări ușoare de redresare în volan în cazul depășirii neintenționate a acestora.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top