Noi rezultate EuroNCAP: 3 stele pentru Fiat 500, C3 și Ka+

Cele mai noi rezultate EuroNCAP confirmă așteptările de cinci stele pentru noile Audi Q5, Land Rover Discovery și Toyota C-HR, însă scoate la iveală și câteva surprize: Fiat 500 și Ford Ka+.

Cele două modele au fost creditate cu numai trei stele din cinci posibile. Interesant este că, dacă în cazul lui Ka+, promovat drept un model de buget, rezultatul de înscrie în media segmentului, pentru Fiat 500 noul scor este surprinzător, ținând cont că versiunea de dinainte de facelift, testată în 2007, obținuse 5 stele. Criteriile de testare s-au înăsprit în ultimii ani, iar Fiat nu a adus niciun fel de îmbunătățiri la capitolul siguranță. Micul 500 a fost criticat pentru contactul capului șoferului cu volanul și riscul mare de rănire al pasagerilor adulți sau copii de pe locurile posterioare.

rezultate

În cazul lui Ford Ka+, EuroNCAP a depunctat modelul de clasă mini pentru siguranța limitată oferită în cazul unui impact frontal. Pasagerii pot fi răniți serios de părți contondente desprinse din planșa de bord, mai ales la nivelul picioarelor și a pieptului. Pasagerii din spate, pot, de asemenea, aluneca pe sub centurile de siguranță.

Un scor mai bun, de patru stele, a obținut noul Citroen C3, care nu iese astfel din tiparele clasei mici. Modelul francez nu prezintă slăbiciuni majore la niciunul dintre testele de impact, fiind văduvit de o stea pentru lipsa unui sistem de frânare automată standard și a protecției limitate oferite în cazul unui impact cu pietonii, capota și montanții față fiind considerați prea duri.

Noul crossover compact Toyota C-HR a primit cinci stele din cinci posibile, cu rezultate bune la toate capitolele de testare. În plus, Toyota oferă un sistem de frânare automată, ceea ce a crescut punctajul final. Tot cinci stele au primit și noile Audi Q5 și Land Rover Discovery. Dacă cel din urmă a fost primit critici pentru contactul parțial al capului șoferului cu volanul și pentru riscul de accidentare la nivelul pieptului pe locurile din spate, Q5 a fost premiantul sesiunii curente de testare, cu cele mai bune rezultate și nicio slăbiciune importantă. Audi dispune, de asemenea, de capotă activă și de cel mai bogat pachet de sisteme de asistență.

euroncap (26)

Adaugati comentariu