EuroNCAP: Câte stele au luat Skoda Kodiaq, Nissan Micra și Suzuki Swift

EuroNCAP a anunțat rezultatele celei mai noi sesiuni de teste de siguranță. Sub lupă au intrat noile Skoda Kodiaq, Nissan Micra, Suzuki Swift și Mini Countryman, doar două modele obținând calificativul maxim de 5 stele.

Primul și poate și cel mai important model testat a fost Skoda Kodiaq. Noul SUV compact al brandului ceh a confirmat așteptările, primind 5 stele. Experții EuroNCAP au acordat un scor de 92% pentru siguranța pasagerilor adulți, singurul comentariu negativ vizând forțele relativ ridicate la care a fost supus pieptul șoferului. La capitolul siguranța copiilor, Skoda Kodiaq s-a comportat din nou foarte bine, cu un scor de 77%, zona gâtului fiind cea mai vulnerabilă în cazul unui impact frontal. Protecția oferită pietonilor a fost notată cu 71%, fără carențe majore, iar Sistemele de siguranță cu 54%, cu rezultate bune ale sistemului de frânare automată.

Al doilea model recompensat cu 5 stele de EuroNCAP a fost un alt crossover, Mini Countryman. Acesta a strâns un punctaj mare la majoritatea capitolelor importante: siguranța pasagerilor adulți 90%, siguranța copiilor 80%, protecția pietonilor 64%, sisteme de siguranță 51%. Problemele semnalate de EuroNCAP se referă la protecția marginală oferită la nivelul pieptului pentru pasagerii adulți ce iau loc pe locurile din spate, respectiv la nivelul gâtului, pentru copii de 10 ani. Sistemul de frânare de urgență a funcționat ireproșabil, inclusiv la viteze de autostradă.

Noul Nissan Micra nu a reușit să obțină cinci stele, mulțumindu-se cu patru. Calificativele acordate de EuroNCAP s-au menținut în limitele segmentului B, cu excepția protecției oferite pasagerilor adulți, care aproape a egalat punctajul acordat SUV-ului Skoda Kodiaq: 91%. Celelalte note au fost: 79% siguranța copiilor, 68% siguranța pietonilor, 49% sisteme de siguranță. Comentariile experților EuroNCAP au avut în centrul atenției riscul la care sunt supuși pietonii, în cazul impactului cu marginile dure ale parbrizului. Trebuie menționat că Micra a primit patru stele fiindcă sistemul de frânare de urgență nu este inclus în echipare de serie, cu sistemul instalat, citadina Nissan devenind o mașină de cinci stele EuroNCAP.

Noua generație a modelului de clasă mică Suzuki Swift a absolvit testele de siguranță EuroNCAP cu un scor de trei stele din cinci, fiind notat cu punctaje de 83% pentru siguranța pasagerilor adulți, 75% pentru siguranța copiilor, 69% pentru siguranța pietonilor și doar 25% pentru sistemele de siguranță. Cele mai mari probleme au fost raportate la nivelul pieptului, în cazul pasagerilor adulți, respectiv în zona pieptului și a gâtului, pentru copii. Cu sistemul opțional de frânare automată de urgență Radar Brake Support, calificativul lui Suzuki Swift a urcat de la trei la patru stele EuroNCAP.

Adaugati comentariu