Noi sensuri giratorii pe Centura Capitalei. Unde vor fi amenajate

Doua noi sensuri giratorii vor fi amenajate pe Centura Capitalei, în zona Pasajului Otopeni. Acestea ar urma sa elimine blocajele din zona.

Proiectul propus de CNAIR SA si avizat de Inspectoratul General al Politiei Romane elimina toate virajele de stanga. Acest lucru a fost necesar ca urmare a depasirii capacitatii de circulatie a intersectiei, situatie care se constata in prezent prin cozi interminabile la intrarile in intersectie.

In afara eliminarii acestui efect direct al depasirii capacitatii de circulatie a intersectiei se introduc la nivelul acesteia inclusiv masuri suplimentare de crestere a sigurantei circulatiei prin eliminarea unor puncte de conflict aferente virajului la stanga.

Proiectul presupune urmatoarele lucrari de executie:

– Lucrari de executie in vederea reamenajarii intersectiei existente de sub Pasajul Otopeni;

Configuratia intersectiei propuse spre implementare in zona de sub Pasajul de la Otopeni pastreaza in cea mai mare parte configuratia existenta, asigurandu-se astfel, inclusiv usurinta la implementare si asigurarea unui confort optim la nivelul conducatorilor auto pe parcursul lucrarilor de executie. Astfel, ambele bretele care deservesc accesul spre si dinspre DN 1, isi mentin sensurile de mers, singura modificare fiind practic interzicerea virajului la stanga si amenajarea in acest sens a intersectiei.

– Lucrari de executie in vederea transformarii punctelor de intoarcere existente in sens giratoriu, respectiv circulatie in regim de sens giratoriu pe Centura Bucuresti, la km 1+277, la intersectia cu Strada Drumul Garii (zona Lukoil la sfarsitul Rampei Podului Hobanat dinspre Tunari) si la km 69+031, aproximativ 2950 m fata de pasajul Otopeni de pe DN1, spre Mogosoaia;

Transformarea punctului de intoarcere existent de la km 1+277 (sfarsit rampa pod hobanat dinspre Tunari), in sens giratoriu rezolva inclusiv problema accesibilitatii pentru zona deservita de acesta. Se pastreaza scopul initial pentru care a fost realizat, respectiv punct de intoarcere.

Transformarea punctului de intoarcere existent de la km 69+031, aproximativ 2950 m fata de pasajul Otopeni de pe DN1, spre Mogosoaia intr-o zona cu circulatie in regim de sens giratoriu cu pastrarea scopului initial pentru care a fost realizat respectiv punct de intoarcere.

Lucrarile de executie presupun totodata amplasarea de parapet prefabricat din beton tip New Jersey (separatori de sens) in axa drumului de Centura. Aceste lucrari vor fi executate pe toata lungimea sectorului de Centura delimitat de cele doua puncte existente de intoarcere si transformate in sensuri giratorii definitive.

Acest proiect a fost demarat in anul 2015, avizat in iulie 2016, iar executia sa a inceput anul acesta din fondurile de investii ale CNAIR SA. Realizarea lucrarilor de executie in vederea implementarii solutiei finale de amenajar urmeaza sa fie implementata in cursul anului curent.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top