Noile anvelope Michelin Desert Race

Apariția noilor anvelope pentru motociclete, Michelin Desert Race s-a dovedit un succes, participarea la competiția Dakar 2011 echivalând cu ocuparea primelor două poziții.

După 9.500 de kilometri parcurși prin cele mai dificile zone din Argentina și Chile, dintre care aproximativ 5.000 au fost reprezentați de probele speciale, pilotul spaniol Marc Coma de la echipa MRW Rally Factory Team, s-a impus la clasa moto. Pe locul doi s-a clasat francezul Cyril Despres de la Team Red Bull KTM. Ambii piloți au beneficiat de aportul noilor anvelope dezvoltate de Michelin special pentru acest gen de competiții – Desert Race. 

De la drumurile pline de pietre din Anzi, până la nisipul foarte fin din deșertul Atacama, versatilitatea noilor anvelope Michelin s-a dovedit un aliat foarte important pentru cei doi piloti. Pentru Marc Coma, a fost ce-a de-a treia victorie din carieră, în timp ce pentru Michelin, a reprezentat al 28-lea succes din 1982 încoîce, de când echipează participanții la Dakar.

Anvelopele Desert Race sunt rezultatul experienței de peste 30 de ani, deprinse de Michelin în competițiile de genul enduro sau rally raid. Modelul a fost special proiectat pentru prototipurile KTM de 450 cc, care au și triumfat în una dintre cele mai dure competiții de pe planetă. Dezvoltarea noii anvelope s-a desfășurat la Centrul Tehnologic Michelin din Clermont-Ferrand, în Franța, începând cu luna martie 2010.

Citeste testul cu noul BMW X1

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top