Noile anvelopele de autocar de la Goodyear

Compania Goodyear lansează în Europa primele sale anvelope dedicate autocarelor: anvelopa Goodyear Marathon Coach, pentru toate axele, și anvelopa de tracţiune, de iarnă Goodyear Ultra Grip Coach.

Noile anvelope au fost prezentate publicului, la Standul B22 din Hala 12 în cadrul Salonului Internațional pentru Vehicule Comerciale ce se desfăşoară între 20 și 27 septembrie.

Un studiu recent realizat de Goodyear a dezvăluit că 89% din proprietarii de flote de autocare intervievați consideră creștere prețului carburanților drept principala provocare în sectorul transportului rutier. Studiul a mai arătat și că prețul per km este cea mai importantă caracteristică pe care operatorii de autocare o caută la o anvelopă, 64% listând-o drept o prioritate de top sau una foarte importantă.

A doua prioritate a fost eficiența consumului de carburant / rezistența la rulare (62%), pe locul trei cheltuielile de deplasare (58%), urmate de confort și aderența pe carosabil umed cu 54%, respectiv 48%. Noile game de anvelope pentru autocare de la Goodyear satisfac nevoile operatorilor europeni de autocare puse în evidenţă în acest studiu și oferă un nivel excelent la toate capitolele de perfomanţă şi la toate aspectele de pe noua etichetă UE pentru anvelope.

Marathon Coach este o anvelopă pentru toate axele şi pentru utilizare pe tot parcursul anului. Ea este caracterizată printr-un design asimetric unic, care oferă o excelentă uzură uniformă şi un kilometraj cu un înalt nivel de confort. Uzura neuniformă a fost o problemă serioasă pentru anvelopele autocarelor moderne, efectul fiind reducerea duratei de viață a anvelopei. Profilul asimetric, dezvoltat de Goodyear special pentru anvelopa Marathon Coach, rezolvă această problemă.

Ultra Grip Coach este o anvelopă de tracţiune, de iarnă, care oferă tracțiune sporită pe zăpadă. Această anvelopă va aduce în special beneficii autocarelor care operează în zone precum Țările Nordice sau din regiunile alpine, unde carosabilele înghețate sunt un lucru normal, iar căderile bruște și abundente de zăpadă pot duce la întârzieri importante. Designul și lățimea benzii de rulare îi oferă nu numai niveluri excelente de tracțiune și aderență în condiții de iarnă, dar și niveluri reduse de zgomot, ceea ce înseamnă confort sporit pe timpul deplasării.

Noile anvelope Goodyear pentru autocare sunt caracterizate de o combinație de tehnologii, denumită TravelMax. Sunt incluse aici materialul compozit al benzii de rulare, Silefex, un design asimetric și cele mai noi dezvoltări ale carcaselor. TravelMax este un element cheie pentru performanța generală oferită de aceste anvelope. Un avantaj în plus adus de ambele anvelope este creșterea capacității de încărcare în cazul dimensiunii 295/80R22.5 – rezultând un factor de încărcare de 154, reprezentând 3750 kg.

Adaugati comentariu