Noile BMW X5 M și BMW X6 M – Informații și fotografii oficiale

BMW a prezentat oficial a treia generație a versiunilor performante X5 M și X6 M, precum și variantele X5 M Competition și X6 M Competition.

BMW a lansat oficial cele mai performante versiuni ale SUV-ului X5 și X6. Pregătite de divizia sportivă BMW M GmbH, noile modele folosesc motorul V8 de 4.4 litri ce poate dezvolta până la 625 CP și un șasiu dezvoltat special de divizia M.

BMW X5 M și BMW X6 M pot accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.9 secunde (3.8 secunde pentru versiunea Competition), ceea ce înseamnă o îmbunătățire cu 0.4 secunde față de actuala generație a SUV-urilor X5 M și X6 M.

Sprintul până la 0-200 km/oră este efectuat în 13.7 secunde de către BMW X5 M și 13.5 de BMW X6 M. Versiunile Competition au nevoie de 13.4 secunde și, respecti, 13.2 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/oră sau 290 km/oră dacă modelul este dotat cu BMW M Driver package.

Testate extensiv pe circuitul Nurburgring, noile BMW X5 M și BMW X6 M vor fi prezentate oficial la Salonul Auto de la Los Angeles din luna noiembrie, iar lansarea comercială va avea loc în aprilie 2020, inclusiv pe piața din România.

Cum arată cea mai neagră mașină din lume?

Propulsorul folosit de versiunile performante ale SUV-urilor X5 și X6 este un motor V8 de 4.4 litri cu două turbocompresoare poziționate în deschiderea V a celor două rânduri de cilindri. Motorul dezvoltă 600 CP (441 kW) pentru modelele BMW X5 M și BMW X6 M, în timp ce versiunile Competiton primesc 25 CP în plus, puterea fiind de 625 CP (460 kW). Cuplul maxim dezvoltat este de 750 Nm. Motorul folosește filtru de particule pentru a reduce emisiile poluante.

Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin sistemul de tracțiune integrală xDrive și cutia de viteze automată M Steptronic cu opt trepte. Structura caroserieia fost rigidizată, iar suspensia adaptivă M are amortizoare controlate electronic cu sistem de stabilizare activă a ruliului. Pentru o frânare eficientă, noile BMW X5 M și BMW X6 M sunt echipate cu frâne cu discuri de 395 mm pe față și discuri de 380 mm pe spate.

La nivel de design, versiunile M se disting prin spoilerele agresive cu prize de aer mari, oglinzi retrovizoare adaptate aerodinamic, spoiler și difuzor spate și două evacuări duble.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top