Noile camere radar. Nici nu vă imaginați unde sunt ascunse

Noile camere radar fixe, adevărate „vaci de muls” pentru oamenii legii, vor fi camuflate în moduri dintre cele mai inedite, poliția apelând la metode neconvenționale pentru a-i surprinde pe șoferii care încalcă legea. 

Iar imaginația autorităților pare să depășească orice așteptări, astfel încât este greu de intuit cum urmează să fie ascunse de ochii vigilenți ai vitezomanilor viitoarele camere radar fixe instalate pe drumurile publice.

camere-radar-deTonul este dat de Franța, țară recunoscută pentru legislația strictă și amenzile uriașe aplicate pentru nerespectarea codului rutier. De altfel, Hexagonul se laudă și cu cea mai vastă rețea de camere radar din Europa, numărul acestora depășind, în 2015, pragul record de 70.000.

La mică distanță de Paris, autoritățile franceze au montat o cameră revoluționară, realmente imposibil de depistat. Modelul experimental este camuflat într-o sculptură cu silueta unei blajine bovine.

Da, ați citit bine! Noile camere radar vă vor pândi incognito, orice vacă aparent inofensivă de pe marginea drumului putând ascunde, de fapt, un punct de control fix al vitezei.

camere-radar-cascaval

Nici în Germania, însă, șoferii nu pot rula fără griji peste limita de viteză legală. Și aici poliția experimentează o nouă rețea de camere radar „secrete”, ascunse în pubelele de gunoi.

Colegii lor din Elveția, în schimb, s-au gândit să pună în valoare și simbolurile naționale, apelând la celebrul șvaițer pentru a camufla dispozitivele de monitorizare a traficului. Iată că o felie zdravănă de cașcaval va poate ataca nu doar silueta, ci și portofelul!

Adaugati comentariu