Noile concepte implementate în mașinile electrice

concepte

Noile concepte implementate în mașinile electrice. Tehnologia s-a făcut resimțită într-un mod profund în industria automotive. Avansul rapid de la clasicul motor pe aburi, la cel diesel sau pe benzină a fost doar un pas înainte într-un domeniu extrem de dinamic. Nivelul de confort al automobilelor a fost vizibil îmbunătățit, designul lor a devenit mult mai modern, iar mecanismele de funcționare au implementat cu succes inovația.

Noile concepte promovate în rândul mașinilor electrice

Expoziția de automobile de la Los Angeles este unul din evenimentele cu cea mai mare influență în industria automotivelor. Aceasta are loc în fiecare am în luna noiembrie. În cadrul acesteia marii producători de automobile își prezintă noile invenții și prototipurile auto pe care intenționează să le lanseze pe piață în anii următori.

Mașinile prezentate aici vin cu elemente de noutate și cu segmente inovative integrate în structura, designul și modul de funcționare al acestora. Un astfel de eveniment este și CES, unul din cele mai mari evenimente din domeniul tehnologic, ce se desfășoară tot la Los Angeles.

Astăzi, mașina zburătoare nu mai e doar la nivel de viitor proiect și de vis, ci a devenit un concept materializat ce își așteaptă proprietarii. Medicina, cercetarea, cazinourile cu aparate online, toate sunt ramuri în care dezvoltarea tehnologică ți-a pus amprenta.

Ambele evenimente de mai sus au venit cu elemente inovative în mașinile prezentate. Acestea sunt concretizate în aspecte precum:

Schimbarea culorii

Un nou concept al viitoarelor mașini electrice constă în schimbarea culorii în funcție de vremea de afară sau de starea emoțională a persoanei care o conduce. BMW a lansat un astfel de concept. Dee, noua creație a brandului, este dotată cu 32 de nuanțe de culoare în care își poate schimba aparența.

Jocuri cu care să îți umpli timpul liber

Noile apariții din industrie vin și cu elemente suplimentare la care nu ne-am fi gândit. Un model propus de compania Honda vine cu un PS 5 încorporat în mașină. Modul de joc va funcționa doar dacă vehiculul va fi staționat și nu în mișcare. Ideea în sine vine ca un avantaj pentru iubitorii de jocuri, transformând timpul de așteptare petrecut în mașină în ceva plăcut.

Calitate audio impecabilă și streaming de nivel superior

Și partea audio este un aspect pe care îl au în vedere marii producători de autovehicule electrice. Compania Mercedes-Benz colaborează cu platforma Zync și cu Dolby Atmos pentru a oferi o experiență de streaming cât mai calitativă. Noua generație MBUX are integrat sistemul Dolby, ceea ce face ca experiența utilizatorului să fie de calitate.

concepte

Acces de la distanță

Unele mașini electrice vin și cu opțiunea de acces la mașină de la distanță. Dacă parcarea mașinii este posibilă fără ca șoferul să se afla la volan, de data aceasta experiența e îmbunătățită prin deschiderea portierelor de la distanță. Și comenzi precum preîncălzirea mașinii sau prerăcirea sa sunt alte opțiuni apreciate de utilizatori, dar și de dezvoltatori. ID Aero, lansat de Volkswagen este una din mașinile electrice care prezintă o parte din aceste caracteristici.

ID Aero, Hyundai Ioniq 6 și Lexus ux300e sunt doar câteva modele de mașini electrice care vor apărea în următorii ani. Unele vor fi lansate chiar pe parcursul acestui an, altele mai au nevoie de timp pentru a fi pregătite pentru vânzare. Totuși, nu ne putem aștepta decât la lucruri bune.

—–

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top