Nokian Tyres împreună cu rețeaua de service-uri auto și centre de anvelope Vianor lansează SnapSkan, o nouă tehnologie revoluționară care poate evalua gradul de uzură al anvelopelor.

SnapSkan măsoară în timpul călătoriei adâncimea benzii de rulare și apoi comunică rezultatele analizei conducătorului auto, având la bază o tehnologie de scanare 3D de înaltă clasă și poate fi utilizat de automobiliști pe rutele parcurse zi de zi.

Scanerul drive-over automatizat „citește” anvelopele, în timp ce o cameră identifică vehiculul pe baza numărului de înmatriculare. Când scanarea este completă, șoferul poate opta pentru un raport personalizat al anvelopelor, livrat prin SMS sau e-mail, gratuit, indiferent de marca anvelopelor montate pe mașină. Nu este necesară instalarea suplimentară pe vehicul a niciunui alt echipament.

Serviciul este gratuit și rapid, iar măsurarea benzi de rulare devine o grijă în minus pentru deținătorii de autovehicule și urmărește să îmbunătățească siguranța a milioane de participanți la trafic.

Servicul SnapSkan va fi prezent pe rutele zilnice ale șoferilor în diferite locații, precum parcările. Acesta va fi oferit în colaborare cu rețeaua de service-uri auto și centre de anvelope Vianor, de unde utilizatorul va putea solicita, cu ușurință, o estimare pentru un set de anvelope noi și sigure. Soluția tehnică a fost dezvoltată în colaborare cu partenerii finlandezi Futurice și Affecto, iar întregul serviciu este facilitat de tehnologia unică de scanare 3D, patentată de compania britanică Sigmavision.