Nokian Tyres a produs prima anvelopă la noua fabrică din România

Nokian Tyres România AutoExpert

Nokian Tyres a marcat un moment important prin producerea primei anvelope la noua sa fabrică din Oradea pe 1 iulie. Acestă reușită a fost atins conform planificării, iar proiectul de construcție se desfășoară în limitele bugetului. Fabrica, care va începe producția comercială la începutul anului 2025, reprezintă o investiție semnificativă și un pas strategic pentru Nokian Tyres în Europa Centrală.

 

Fabrica a început să recruteze personal încă de anul trecut, atrăgând angajați pentru diverse roluri, atât în producție, cât și la birouri. Echipa inițială de lansare, formată din 60 de membri, a fost instruită la fabrica din Finlanda pentru a asigura un standard de calitate ridicat în producția de anvelope premium. În total, fabrica va avea aproximativ 500 de angajați.

Nokian Tyres România AutoExpert

Adrian Kaczmarczyk, SVP, Excelență operațională la Nokian Tyres, a declarat: „Cu prima anvelopă, am reușit să testăm capacitățile de producție ale noii fabrici, iar procesele funcționează conform planificării. De asemenea, am reușit instruirea noilor membri ai echipei Nokian Tyres pentru a produce anvelope premium în același mod lipsit de compromisuri ca și în alte fabrici ale noastre.”

 

Fabrica Nokian Tyres din România va avea o capacitate anuală de 6 milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Suprafața totală a fabricii este de aproximativ 100.000 m², iar investiția totală se ridică la aproximativ 650 de milioane EUR. Anvelopele produse aici vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală, fabrica fiind amplasată strategic pentru a deservi eficient această regiune.

Nokian Tyres România AutoExpert

Prima anvelopă produsă la noua fabrică este modelul de iarnă fără cuie Nokian Tyres Snowproof 2, conceput pentru autoturismele din Europa Centrală. Aceasta marchează și a 90-a aniversare a invenției anvelopei de iarnă de către Nokian Tyres în 1934. „Este o coincidență fericită că 90 de ani mai târziu comemorăm această ocazie prin fabricarea unuia dintre produsele noastre de iarnă emblematice în cea mai nouă fabrică a noastră,” a afirmat Adrian Kaczmarczyk.

Nokian Tyres România AutoExpert

Noua fabrică Nokian din România va fi prima fabrică de anvelope cu emisii de CO2 zero. Aceasta va folosi surse de energie verde și va implementa procese eficiente energetic. De asemenea, fabrica va adopta standardul zero deșeuri la groapa de gunoi, similar cu celelalte fabrici Nokian Tyres din Finlanda și SUA.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top