Nokian va deschide o uzină de anvelope la Oradea

Producătorul finlandez de anvelope a anunțat că va construi o uzină de anvelope în România la Oradea în urma unei investiții de tip greenfield de circa 650 milioane euro.

Noua uzină de anvelope va fi construită la Oradea, urmând ca primele anvelope Nokian produse în România să iasă pe poarta fabricii în 2024, iar producția comercială va începe în 2025. Decizia Nokian Tyres de a construi o fabrică în România vine după ce compania și-a vândut operațiunile din Rusia în luna octombrie.

Nokian Tyres – uzină în România

În noua uzină Nokian de la Oradea vor lucra 500 de angajați, iar aici vor fi produse anvelope de dimensiuni mari pentru vehicule de pasageri și SUV-uri. Viitoarea fabrică va avea o capacitate anuală de producție de 6 milioane de anvelope. Compania finlandeză susține că fabrica românească va fi prima uzină cu “zero emisii de CO2” din industria de anvelope.

„Această investiție este o decizie strategică semnificativă care ne permite creșterea în viitor. O unitate de producție de clasă mondială în Europa este un pas cheie în obținerea unei capacități suplimentare și crearea unei platforme de producție echilibrate, pe măsură ce începem să construim noile anvelope Nokian fără Rusia”, spune Jukka Moisio, președinte și CEO Nokian Tyres.

În România se produc anvelope și de către alte nume importante din industrie ca Michelin, Pirelli și Continental.

Via Nokian Tyres

Adaugati comentariu