Nokian WR D4, locul doi în testele ADAC cu anvelope de iarnă

Autoritatea germana ADAC a conferit modelului Nokian WR D4, dimensiunea 215/65 R16, locul doi in testele dedicate anvelopelor de iarna de anul acesta, in care au fost testate in total 16 anvelope de la diferiti producatori.

ADAC a apreciat de asemenea caracteristicile de performanta pe carosabil uscat si eficientizarea foarte buna a consumului de combustibil ale acestui model. Aderenta desavarsita si tractiunea remarcabila pe care o ofera pe zapada au fost factorii principali care au condus la evaluarea foarte buna a anvelopei Nokian WR D4, a Nokian Tyres, cel mai nordic producator de anvelope din lume.

Anvelopa de iarna Nokian WR D4 a obtinut, de asemenea, o evaluare solida in testele realizate de clubul auto austriac, OAMTC, si cel elevetian, TCS, in dimensiunea 195/65 R15, destinata vehiculelor mai mici. Rularea pe carosabil acoperit de zapada in conditiile meteorologice schimbatoare, specifice vremii din Europa Centrala, este extrem de facila pentru modelul Nokian WR D4, aderenta sa optima datorandu-se compusului special de cauciuc, tehnologiilor moderne si inovatiilor pe care le inglobeaza.

In Suedia, Nokian WR D4 a inregistrat o alta „victorie” in testele dedicate anvelopelor de iarna pentru conditiile specifice Europei Centrale, efectuate de publicatia Teknikens Varld pe dimensiunea 205/60 R16. Potrivit publicatiei, Nokian WR D4 este fara niciun dubiu o anvelopa de iarna excelenta atat pe carosabilul uscat, cat si pe cel umed, obtinand, de asemenea, cele mai bune rezultate din punct de vedere al caracteristicilor de manevrabilitate pe zapada.

Publicatia italiana Al Volante a efectuat testele sale dedicate anvelopelor de iarna pe anvelope de la 6 branduri premium, in cea mai populara dimensiune, 205/55 R16, recunoscand faptul ca modelul Nokian WR D4 are caracteristici premium si premiindu-l cu Medalia de Aur pentru eficientizarea consumului de combustibil, Medalia de Argint pentru performantele pe carosabil acoperit cu zapada si inca o Medalie de Argint pentru performanta exceptionala la franarea pe carosabil uscat.

Avantajele_achizitionarii_anvelopelor_de_iarna_din_timp_Nokian_AutoExpert

Nokian Tyres a fost fondata in 1988, insa isi are radacinile in anul 1898, cand a fost infiintata Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeza. Compania este cel mai nordic producator de anvelope din lume. Compania Nokian Tyres detine lantul de distributie de anvelope Vianor care cuprinde aprox. 1.500 de magazine in 27 de tari.

Adaugati comentariu