Norris Măgeanu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv

Norris Mageanu

Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) are începând de sâmbătă, 21 februarie, o conducere complet nouă. Echipa va intra în atribuţii la 15 zile de la data alegerilor.

Noul preşedinte al automobilismului sportiv din România este un personaj cu state vechi în aceast domeniu. Pilot, navigator, preşedinte de club sportiv şi organizator de competiţii, Norris Marcu Măgeanu este originar din Câmpulung Muscel şi priveşte noua funcţie ca pe una dintre cele mai mari provocări ale vieţii sale de până acum.

Tot în cadrul Adunării Generale a FRAS au fost aleşi prin votul cluburilor afiliate şi ceilalţi membri ai structurii de conducere. Astfel, locul vice-preşedinţilor Ştefan Vasile şi Emanuel Ilina va fi luat de Cătălin Nicolaescu şi Crinu Andănuţ.

Norris Mageanu FRAS 2015 (02)

Norris Măgeanu are 38 de ani, a participat la competiţii la bordul unor automobile precum Dacia Nova, Aro 10 sau Peugeot 206 şi a organizat prima ediţie a Campionatului Naţional de Karting Dunlop. În ultimii ani s-a dedicat organizării etapei de viteză în coastă de la Câmpulung Muscel sau a Raliului Argeşului 2010, moment ce a reprezentat întoarcerea maşinilor de curse pe Transfăgărăşan după o lungă pauză, dar a şi luat startul în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop la bordul unui Subaru Impreza STi N12, cu rezultate foarte bune la Grupa N. Măgeanu îi urmează la conducerea FRAS domnului Ovidiu Mazilu, cel care a ocupat funcţia de preşedinte al acestui for vreme de 6 ani.

Norris Mageanu

Noul preşedinte ne-a declarat: ˝Chiar dacă a trecut aproape o săptămână de la momentul alegerii mele în această funcţie încă persistă o bucurie. Sunt fericit şi, totodată, mândru de misiunea ce mi-a fost încredinţată. Sunt conştient că urmează o perioadă grea, în care vrem să facem o serie de schimbări majore ce se impun pentru buna desfăşurare a activităţilor FRAS. Vreau ca această federaţie să pătrundă într-o nouă eră, o deschiderii către media, către sportivi şi către organizatori. Vrem, toţi cei din noua structură de conducere, să creştem nivelul tuturor competiţiilor organizate sub umbrela FRAS, să promovăm automobilismul sportiv în rândul tinerilor şi să găsim soluţii cât mai eficiente de selecţie a tinerelor talente şi de finanţare a carierelor acestora. Vreau ca în cel mai scurt timp să avem piloţi de top în cele mai importante competiţii auto din lume şi ştiu că de talent nu ducem lipsa. Vreau, de asemenea, ca toate competiţiile organizate în România să devină tentante şi pentru piloţii de afară, să-i atragem în campionatele noastre, pe care mi le doresc din ce în ce mai puternice şi mai competitive.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top