Notă maximă pentru SKODA Rapid

Cinci stele pentru siguranța modelului ŠKODA Rapid: noua limuzină compactă de la ŠKODA a obținut un punctaj bun pentru nivelul înalt de siguranță, la testul de impact efectuat de EuroNCAP, organizația independentă confirmând astfel rezultatele excelente obținute de ŠKODA Rapid în testarea nivelului de protecție pentru pasagerii adulți și copii, pentru pietoni și a sistemelor de asistență.

“ŠKODA Rapid este una dintre cele mai sigure mașini din segmentul său,” declară Frank Welsch, membru în consiliul de administrație ŠKODA, responsabil pentru dezvoltare tehnică. “Aceste rezultate EuroNCAP reprezintă confirmarea venită din partea unei organizații independente. Limuzina noastră compactă este o mașină de familie ideală, care oferă mult spațiu pentru cinci pasageri și pentru bagajele acestora. Este practică, are un nivel înalt de calitate și corespunde celor mai înalte standarde de siguranță,” mai declară Welsch.

Rezultatele EuroNCAP confirmă faptul că nivelul de protecție al pasagerilor adulți și copii este de 5 stele. “ŠKODA face mașini pentru oameni. Tehnologia nu este un scop în sine, ci servește la creșterea siguranței și confortului, atât pentru șofer, cât şi pentru pasageri. Suntem bucuroși că EuroNCAP a acordat o atenție specială acestui aspect,” declară Welsch.

Euro NCAP a acordat modelului ŠKODA Rapid note mari pentru nivelul ridicat de protecție oferit ocupanților adulți, obținând 94 de procente și un punctaj maxim pentru pasagerii de pe locurile din față, atât în cazul testului la impact frontal cât și a celui lateral. De asemenea, manechinele pentru test au rămas aproape nezgâriate în exigentul test al stâlpului.

ŠKODA Rapid a obținut un punctaj foarte bun la siguranța copiilor, primind punctaj maxim în testele dinamice pentru protecția copiilor de trei ani. Nici impactul frontal, nici cel lateral, nu au deteriorat manechinele de test, fixate în scaunele Isofix oferite de ŠKODA Accesorii Originale și montate în spate. Per total, modelul Rapid a obținut 80 de procente în ceea ce privește siguranța copiilor.

EuroNCAP a evaluat favorabil nivelul de protecție pentru pietoni oferit de ŠKODA Rapid, comportamentul în caz de impact al barei din față obținând un total de 100 de procente. Bara este proiectată să reducă, pe cât de mult posibil, impactul asupra picioarelor pietonilor, în eventualitatea unei coliziuni. Capota a obținut un scor deosebit de mare în zonele care au probabilitate mai mare de a lovi capul unui copil.

Ratingul de cinci stele obținut de ŠKODA Rapid a fost, de asemenea, compus și din punctele obținute de sistemele de asistență, cu menționarea specială a programului electronic de control al stabilității, ESC, care este o dotare standard în țările Uniunii Europene, dar și a martorilor de avertizare pentru legarea centurii de siguranță pentru șofer și pasagerul din dreapta.

Scorul de vârf obținut la testele de impact EuroNCAP reprezintă confirmarea unei instituţii independente a nivelului înalt de siguranță oferit de ŠKODA Rapid. În ceea ce privește siguranța pasivă, în eventualitatea unui accident, pasagerii sunt protejați de un pachet cuprinzător de dotări de siguranță. Acesta include airbag-uri frontale, laterale și pentru cap, centuri de siguranță cu prindere în trei puncte, cu pretensionare și reglabile pe înălțime, precum și tetiere. În cazul unei coliziuni, caroseria rigidă a mașinii are un comportament excelent la deformare.

În țările din Uniunea Europeană, Sistemul ESC, inclusiv ABS, este standard la bordul modelului ŠKODA Rapid. Ampatamentul lung, suspensia precisă, și o structură rigidă a caroseriei alcătuiesc baza unui comportament dinamic stabil în timpul mersului. Funcții precum monitorizarea presiunii din pneuri, lămpile de ceață cu așa-numita funcție “cornering” și Asistența la Pornirea din Rampă, pentru demararea pe plan înclinat, măresc nivelul excelent de siguranță oferit de ŠKODA Rapid.

Adaugati comentariu