Nou motor de 1,5 litri pentru Toyota Yaris facelift

Toyota Yaris facelift debutează în martie, la Geneva, alături de un nou motor aspirat pe benzină, diferit de cel de tip Atkinson asociat versiunii hibride.

Noua unitate de 1,5 litri are patru cilindri și dezvoltă o putere maximă de 111 CP și un cuplu de 136 Nm. Motorul înlocuiește varianta 1.33 VVT-i din gama Yaris.

Intitulat 1.5 VVT-iE, noul motor beneficiază de un sistem inedit de răcire cu apă a galeriei de evacuare. Acesta reduce consumul și emisiile prin limitarea temperaturii gazelor de eșapament, fără a mai fi necesară scăderea temperaturii de combustie.

Consumul nu a fost dezvăluit, însă Toyota promite, în compania cutiei CVT, o medie cu 12% mai scăzută decât cea omologată pentru motorizarea de 1,33 litri. Cu alte cuvinte, dacă motorul anterior consuma 4,9 l/100 km în regim mixt, noua variantă ar trebui să aibă nevoie de 4,4 l pentru a parcurge aceeași distanță.

Pentru accelerația de la 0 la 100 km/h, Toyota anunță un timp de 11 secunde, noul Yaris 1.5 VVT-iE fiind cu 0,8 secunde mai rapid decât vechiul 1.33 VVT-i.

Descrisă drept o nouă generație, noul Yaris este de fapt un facelift profund, care va aduce modificări tehnice și estetice tipice unei astfel de operațiuni. Deocamdată, singurele detalii cunoscute sunt noutățile de ordin stilistic, care includ blocuri optice față și spate redesenate și noi bare de protecție.

yaris-fl-2

Adaugati comentariu