Nou proiect de modificare a Codului Rutier

Semn Rutier modificare a codului rutier cele mai spectaculoase drumuri din Europa

Pare-se că încă o modificare a Codului Rutier va fi efectuată în curând. De data asta, însă, ar trebui să fim fericiți: propunerea de modificare ar trebui să fie în favoarea șoferilor. Ea susține contestarea amenzilor rutiere pe raza domiciliului șoferului.

Și pe buna dreptate: să presupunem că ați primit o amendă, la 500 km de casă, cu care nu sunteți de acord. În mod firesc, veți dori s-o contestați. Actualele reglementări vă obligă să vă deplasați până în localitatea pe raza căreia ați primit amenda, pentru a vă susține cauza, în ciuda distanței uriașe pe care trebuie s-o străbateți. Proiectul de modificare a legii stipulează mutarea procesului în zona domiciliului șoferului, scutind și timp, și bani.

„Statul tot la fel câştigă şi la Constanţa dacă mă judecă pe mine, şi la Iaşi. De ce ne deplasăm noi, dacă tot ajung la instanţă? De ce trebuie să ajung la Craiova, unde trec o dată pe an? Acolo mi s-a întâmplat şi trebuie să plec de la Vatra Dornei până la Craiova să mă duc să îmi susţin cauza. E vorba de timp, de bani consumaţi aiurea, o zi de muncă pierdută”, spune deputatul PSD Ioan Munteanu.

Conform deputaților care au inițiat proiectul de lege, această nouă variantă ar fi favorabilă și judecătorilor:

” Una e unde circulă cinci sute de maşini pe zi şi alta unde circulă cincizeci de maşini pe zi. Îi eliberăm şi pe judecătorii din zona aia. De exemplu, traversezi ţara, iei amendă la Timişoara şi eşti de la Buzău. Trebuie să te duci la Timişoara la proces. Nu tot judecători sunt şi la Buzău şi la Timişoara?”, susține și Ion Melinte, deputat PSD.

Încă nu este cunoscut punctul de vedere al Ministerului de Interne privitor la acest proiect de modificare a Codului Rutier, însă nu văd de ce s-ar opune, din moment ce nu implică cheltuieli suplimentare.

Sursa: Digi24

Adaugati comentariu