Nou recall la Tesla. Probleme cu un senzor

Tesla Model X

Administrația Națională pentru Autostrăzi și Siguranța Traficului (NHSTA) din SUA a anunțat că Tesla va trebui să remedieze aproape 55.000 de mașini Tesla Model X.

Conform anunțului NHTSA, Tesla trebuie să organizeze o operațiune de chemare la service (recall) pentru nu mai puțin de 54.676 vehicule Model X. Acțiunea este necesară deoarece un senzor care indică nivelul lichidului de frână este defect sau nu operează cu exactitate.

Mai exact, deși NHTSA continuă să numească operațiunea „recall”, Tesla poate remedia problema, măcar pentru o parte a mașinilor implicate, printr-un simplu update de software făcut „over-the-air”.

De altfel, tot conform NHTSA, o astfel de acțiune a fost deja demarată de producătorul american de vehicule electrice. În cazul în care problema nu poate fi rezolvată printr-un simplu update, mașinile implicate vor ajunge la service.

Deși oficialii Tesla nu au răspuns solicitărilor presei de a detalia cauzele acestei chemări la service, NHTSA a explicat că operațiunea implică 54.676 unități Model X produse între 2021 și 2023.

În acest context, trebuie menționat că NHTSA a deschis în luna august o investigație asupra a 280.000 de vehicule Model 3 și Model Y noi din cauza unor reclamații ale unor clienți cu privire la funcționarea incorectă a servodirecției care poate duce, în ultimă instanță, chiar la pierderea controlului asupra direcției de mers.

– Tesla Model Y, pentru a cincea lună pe primul loc al înmatriculărilor din Europa

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top